Πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς

Τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ σε σχέση με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Σε δηλώσεις του, το μέλος του πολιτικού Γραφείου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης, επεσήμανε ότι προκαλεί στο ΑΚΕΛ έκπληση ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα ενεργειακά πράγματα του τόπου.

"Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας καλοστημένης επικοινωνιακής πολιτικής από πλευράς της κυβέρνησης,

γεμάτης εξαγγελίες και πανηγυρισμούς ενώ στην πράξη δεν γίνεται τίποτε το ουσιαστικό.Οι συνεχείς πανηγυρισμοί της κυβέρνησης έφτασαν στο σημείο να μας κάνουν να διερωτόμαστε αν το κοίτασμα Ζορ έχει εντοπιστεί στην Κυπριακή ΑΟΖ και όχι στην Αιγυπτιακή".

Ενώ η γειτονική Αίγυπτος ενισχύει τη θέση της, εμείς ως Κύπρος, υποστήριξε ο κ Συλικιώτης, "ξεμείναμε χωρίς καμία γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει αναστείλει και μεταθέσει σχεδόν όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις των εταιρειών. Κυρίως όμως, έχουμε μείνει χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό για εντοπισμό και εκμετάλλευση των κυπριακών υδρογονανθράκων".

"Από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την στρατηγική για μετατροπή της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο, κεντρικό στοιχείο της οποίας ήταν η δημιουργία χερσαίου τερματικού υγροποίησης ΦΑ, κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής της είναι ο αυτοσχεδιασμός.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή καθώς επίσης και η εξαγγελθείσα στροφή της Ε.Ε. στο υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, επαναφέρουν την ανάγκη σχεδιασμού μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής. Επαναφέρουν την ανάγκη προώθησης της πολιτικής για δημιουργία χερσαίου τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο με την αξιοποίηση και των κοιτασμάτων της περιοχής", υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα