ΠτΒ: Υπέρβαση από Αβέρωφ και Χάρη – Δεν θα βρίσκομαι υπό κηδεμονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την απόφασή της να διεκδικήσει την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία απάντησε μεταξύ άλλων αν θα επιτρέψει στο δωμάτιο «τον ελέφαντα με την αλεπού».

Αρχικά ανέφερε ότι συνομίλησε με εκατοντάδες μέλη του ΔΗΣΥ. «Θεωρώ ότι το κοινό ζητούμενο είναι η ενότητα. Αυτή είναι η πρόταση που κατέθεσα στον Πρόεδρο του κόμματος και ενημέρωσα την ηγεσία του κόμματος και ασφαλώς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γιατί η υποψηφιότητά μου στοχεύει στο να πορευθούμε

με σύμπνοια».

Συμπλήρωσε ότι με τον Δημήτρη Δημητρίου είναι συναγωνιστές. «Τον εκτιμώ απεριόριστα. Δεν θεωρώ ότι ο Πρόεδρος του κόμματος και η ηγεσία θα επιλέξουν τον έναν ή τον άλλο».

Διαβάστε επίσης: Αννίτα Δημητρίου: Υποψήφια για την Προεδρία ΔΗΣΥ

Τόνισε ότι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης έκαναν υπέρβαση αποσύροντας τις υποψηφιότητές τους στηρίζοντας την ανανέωση. Διευκρίνισε ότι δεν απέσυραν εξαιτίας της δικής της υποψηφιότητας. «Αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν τόσα στον Δημοκρατικό Συναγερμό».

Σημείωσε ότι η ενότητα αφορά την συλλογική προσπάθεια. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε τις αρχές και τις αξίες στις οποίες ιδρύθηκε αυτή η παράταξη».
Υπογράμμισε οτι στο έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Μάιο θα γίνει ανασκόπηση του εκλογικού αποτελέσματος. «Είχε προηγηθεί το ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο του κόμματος».

Τόνισε ότι «θα πρέπει να ξανακούσουμε τους υποστηρικτές μας και να βρούμε τρόπο για να επιστρέψουν στον κόμμα».

Ακόμη είπε ότι αποφασίστηκε ότι το κόμμα θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση. «Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα είμαστε δίπλα στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δίπλα σε κάθε προσπάθεια. Ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να είναι μια καθοριστική πολιτική δύναμη και λογική φωνή».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για τον διπλό ρόλο που θα έχει, απαντώντας ότι δεν θα είναι εύκολο. «Υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα στον τόπο μας. Το ζητούμενο είναι οι συνεργασίες». 

Ακόμη ρωτήθηκε και για την «πληγή» στο κόμμα μεταξύ υποστηρικτών του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Νίκου Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διαφυλαχθούν οι αρχές και οι αξίες και να υπάρξει διαβούλευση με τα στελέχη έτσι ώστε να υπάρξει η ενότητα. «Έχουν τελειώσει οι εκλογές και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Δεν θα προχωρήσω σε αφορισμούς ούτε σε ισοπέδωση. Τώρα είναι το παρόν και το μέλλον και θα έχω δίπλα μου αρκετούς και αρκετές σε αυτή την προσπάθεια».

Κληθείσα να απαντήσει αν θα επιτρέψει στο δωμάτιο τον ελέφαντα με την αλεπού, απάτησε ότι όλοι είναι σημαντικοί και σημαντικές, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί κάποιος που βρίσκεται σε τέτοια θέση να είναι υπό κηδεμονία. «Χρειαζόμαστε συμβουλές και εμπειρική καθοδήγηση. Στο τέλος της μέρας, είμαστε αυτοί που θα κληθούμε να αναλάβουμε την ευθύνη των αποφάσεων μας. Έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα με την συνάντηση του νέου Προέδρου με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και έχει αποφασιστεί η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θα συμμετέχουμε μαζί στον Εθνικό Συμβούλιο»

Τέλος, είπε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. «Καλούμε τους υποστηρικτές της παράταξης να είναι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια και είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». 

Διαβάστε ακόμη: ΔΗΣΥ: Έκαναν πίσω Αβέρωφ και Χάρης – Υποψήφια η Αννίτα κι ο Δημήτρης

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΒ, Υπέρβαση, Αβέρωφ, Χάρη –Δεν, ΒΙΝΤΕΟ,ptv, ypervasi, averof, chari –den, vinteo