ΠτΒ για Κυπριακό: Έχουμε ζητήσει ήδη τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρθηκε στην ανησυχία που δημιουργεί το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ξενοδοχείων στην Αμμόχωστό καθώς και ότι πρέπει να συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο όλα όσα διαδραματίστηκαν. 

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ξενοδοχείων στην Αμμόχωστο μάς προκαλεί ανησυχία και θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει όλους. Τέτοιες έκνομες πράξεις και ενέργειες συνιστούν άμεση υπόσκαψη της προσπάθειας για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και επίλυση του κυπριακού προβλήματος

με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο.

Η παρέλευση του χρόνου χωρίς την δημιουργία συνθηκών αισιοδοξίας, δυστυχώς δημιουργεί καθημερινά νέα τετελεσμένα, όχι μόνο στο περιουσιακό ζήτημα αλλά και σε άλλες πτυχές του κυπριακού.

Αυτά, καθώς και όλα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συζητηθούν και να συνεκτιμηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο. Έτσι ώστε συντονισμένα να δούμε πώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και πώς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου.

Έχουμε ζητήσει ήδη δια επιστολής μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Η οποία, κατά την άποψή μας, πρέπει να γίνει το συντομότερο και όχι τον Σεπτέμβρη. Ελπίζουμε ότι αυτή η αναγκαιότητα θα γίνει αντιληπτή.

Διαβάστε επίσης: Διερευνά τους ισχυρισμούς η Κυβέρνηση για τις κρατήσεις στο Βαρώσι

Keywords
Τυχαία Θέματα