ΠτΒ: Αμέριστη συμπαράσταση στους πρόσφυγες κάθε εθνικότητας

Ο τόπος μας, που έχει γνωρίσει την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, ανταποκρίνεται στον βαθμό των δυνατοτήτων του στο σύγχρονο κάλεσμα συνανθρώπων μας από γείτονες χώρες που αναγκάζονται βίαια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του  στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

"Εκφράζοντας

την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πρόσφυγες κάθε εθνικότητας, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να λάβουν άμεση και ενεργό δράση. Καταδικάζουμε επίσης για άλλη μια χρονιά την καταπάτηση από την Τουρκία του δικαιώματος επιστροφής όλων των Κυπρίων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, όπως και την προσπάθεια της Άγκυρας για εργαλειοποίηση του προβλήματος των προσφύγων σήμερα", ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Εξάλλου σε αναφορά του στην Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου, στις 15 Ιουνίου, ανέφερε πως "ως Βουλή των Αντιπροσώπων, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της ημέρας αυτής, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε την επίτευξη των καθορισμένων στόχων και την υλοποίηση των εκπονηθέντων σχεδίων για ενθάρρυνση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον τόπο μας".

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, στις 17 Ιουνίου είπε πως η ερημοποίηση της γης, συνεπεία της κλιματικής αλλαγής και της ενίοτε εγκληματικής ανθρώπινης δραστηριότητας, έχει σοβαρές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και ως εκ τούτου η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και λήψη μέτρων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο καθίσταται επιβεβλημένη.

Επίσης, η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των δύο δασοπυροσβεστών που έχασαν πριν τέσσερα χρόνια τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Σολέας.
 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα