ΠτΔ: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να προστατευτεί το όνομα της Κύπρου

Στην ανθεκτικότητα και τις πολλαπλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Invest Cyprus, στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, η κυπριακή οικονομία παρά τις ισχυρές προκλήσεις της διεθνούς οικονομίας εξακολουθεί να παρουσιάζει

ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, προσελκύοντας ξένες επενδύσεις, διαθέτοντας μια στρατηγική θέση, ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και υψηλά καταρτισμένο εργασιακό δυναμικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησής του για την οικονομία μέχρι το 2035, το οποίο, όπως είπε, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και στην προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η ενέργεια.

Ειδική αναφορά έκανε στα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ναυτιλιακού κέντρου με ανεπτυγμένες υποδομές, ενώ σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα σημείωσε ότι η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων διανοίγει ευκαιρίες για επενδύσεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Κύπρου.

«Η Κυβέρνηση μας πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα, ωστόσο έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης με τολμηρές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, κεφαλαιοποιώντας πλήρως την έρευνα και την τεχνολογία αξιοποιώντας το ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Ανάμεσα στις βασικότερες προτεραιότητές μας είναι η προώθηση μια συνολικής φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία θα στοχεύει στη μείωση του διοικητικού βάρους για τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, την ώρα που θα διατηρεί την ελκυστικότητα του συστήματος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμα, ιδιαίτερη μνεία έκανε στα ζητήματα της Πράσινης Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υιοθετεί πλήρως τη σχετική Συμφωνία της ΕΕ, με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,.

Τέλος, αναφερόμενος στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής υπογράμμισε τη σημασία των ισχυρών δεσμών και στρατηγικών συνεργασιών που τηρεί η Κύπρος με κράτη της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, αλλά και με τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, σήμερα, στο περιθώριο των Φόρουμ των Δελφών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεβ, καθώς και με τους Πρέσβεις των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα