Υπογραφή πρωτοκόλλου «βουλής» - Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την προώθηση του διαλόγου, της συνεργασίας και του συντονισμού στο πλαίσιο των διεθνών κοινοβουλευτικών οργανώσεων, των διαβουλεύσεων για διεθνή θέματα, καθώς και των τακτικών επαφών, των αμοιβαίων επισκέψεων και των κοινών συνεδριάσεων μεταξύ εξειδικευμένων επιτροπών, «κοινοβουλευτικών» ομάδων φιλίας και διοικητικών οργανώσεων, υπέγραψαν «βουλή» και τουρκική Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών σχετικά με τις νομοθετικές, ελεγκτικές και άλλες δραστηριότητες των «κοινοβουλίων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ

αναφέρουν ότι το πρωτόκολλο αποσκοπεί επίσης στην ανάπτυξη σχεδίων τεχνικής συνεργασίας και προγραμμάτων κατάρτισης που διευκολύνουν την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών για την ενίσχυση των ικανοτήτων των διοικητικών οργανισμών.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ. Ο κ. Τορέ βρίσκεται στην Άγκυρα, μαζί με αντιπροσωπεία της «βουλής», για να συμμετάσχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Τουρκικών Κρατών (TÜRKPA).

Μιλώντας κατά τη συνάντηση, ο κ. Σεντόπ ανέφερε ότι αμέσως μετά την αποδοχή του κατοχικού καθεστώτος ως μέλος παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ), όπως υποστήριξε, αύξησαν τις προσπάθειες να λάβει το ψευδοκράτος καθεστώς παρατηρητή και στην TÜRKPA και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αύριο θα υπάρξει μια απόφαση από τη Γενική Συνέλευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Λέγοντας ότι βλέπουν τους Τούρκους της Κύπρου «ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου», ο κ. Σεντόπ είπε την ανάγκη συμμετοχής τους σε κάθε πλατφόρμα του ΟΤΚ και ότι επιθυμούν να δουν και την αρχή της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της «ΤΔΒΚ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, εν μέσω των σημαντικών εξελίξεων ανά το παγκόσμιο στα επόμενα 5 χρόνια.

Ο Ζορλού Τορέ με τη σειρά του ισχυρίστηκε ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, έχει καταργήσει ολοκληρωτικά τις ελπίδες για μια συμφωνία στην Κύπρο και ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν την ύπαρξη του ψευδοκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπογραφή, #45 Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης,ypografi, #45 tourkikis ethnosynelefsis