ΠτΔ: Στόχος η επανένωση και η απαλλαγή στρατευμάτων

Την ευχή ότι θα απαλλαγούμε από τον κατοχικό στρατό και τη διαίρεση του νησιού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για τους εορτασμούς της ανεξαρτησίας της ΚΔ.

"55 χρόνια από την εγκαθίδρυση της ΚΔ, του κυπριακού κράτους αναλογιζόμενοι τις ημέρες εκείνες, θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους μέσα από θυσίες και αγώνες συνέβαλαν στη δημιουργία του κράτους", επεσήμανε.

Σήμερα, είπε, πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν στην πορεία που ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα, που διακρίνεται με επιτυχίες και πρόοδο αλλά με τραγικές

περιπέτειες που οφείλονται σε λάθη που διαπράχθηκαν ως αποτέλεσμα παρεμβάσεων τρίτων αλλά και σφαλμάτων τόσο της μιας αλλά και άλλης κοινότητας.

55 χρόνια μετά επεσήμανε o Nίκος Αναστασιάδης, πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε τις προοπτικές που διανοίγονται μπροστά μας.

"Είναι προς όφελος να μείνουμε διαιρεμένοι ή να μετεξελιχθούμε σε ένα σύγχρονο κράτος; Εργαζόμαστε προς τη κατεύθυνση της επανένωσης και της απαλλαγής των στρατευμάτων. Θέλω να ελπίζω με συμβολή και Τουρκίας να απαλλαγούμε και από κατοχικούς στρατούς και από την διαίρεση".

Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

O Πρόεδρος συνεχάρη την άψογη παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που πως είπε, βρίσκονται σε αμυντική διάταξη και όχι σε επιθετική διατεταγμένη, προκειμένου μέσα από τη διπλωματία, αλλά και στο ενδεχόμενο κινδύνου, απευκταίου και οπωσδήποτε, ενός κινδύνου που ουδέποτε και ουδείς θα επεδίωκε, να σταθούν να υπεραμυνθούν της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυπριακού κράτους, όπως έπραξαν και στο παρελθόν.Στη συνέχεια, συνεχάρη τον Υπουργό Αμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

«Εύχομαι πάντα ό,τι καλύτερο και η μεγαλύτερη ευχή βεβαίως είναι να έρθει η ώρα που να μη χρειαζόμαστε στρατεύματα είτε για τον ένα είτε για τον οποιονδήποτε λόγο»

Keywords
Τυχαία Θέματα