ΠτΔ: Οι διάρροες δημιουργούν προβλήματα στις συνομιλίες

Οι διαρροές σε σχέση με τα όσα διαμείβονται στις συνομιλίες, δημιουργούν πρόβλημα στο διάλογο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της 6ης συνάντησης του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε παράλληλα ότι στις 14 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί κοινή δήλωση που όπως είπε χαρακτηριστικά

δεν πρόκειται για κοινό ανακοινωθέν αλλά δελτίο τύπου στο οποίο θα αναγράφεται η πρόοδος ή μή των συνομιλιών για το κυπριακό. "Δεν πρόκειται να ανακοινωθεί μερική συμφωνία, αυτό είναι αντίθετο με οποιαδήποτε αρχή. Θα υπάρξει ανακοίνωση που θα αναφέρεται σε πρόοδο κτλ".

Σε σχέση με τις διαρροές για τις διαφορετικές απόψεις στις συνομιλίες και το email του Πόλυ Πολυβίου που αποκάλυψε το Σίγμα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αυτοί που διαρρέουν στοιχεία δημιουργούν κάκιστη εντύπωση στο διάλογο. Οι διαφωνίες, υπογράμμισε είναι θεμιτές, σεβαστές και μπορεί να δημιουργήσουν γονιμότερους προβληματισμούς στο διάλογο.

"Η γνώμη των πολλών είναι σημαντικότερη από του ενός", είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Εκείνο που έχει σημασία είπε ο Πρόεδρος, είναι "να καταλήξουμε σε μια λύση αποδεκτή στις δύο κοινότητες δηλαδή που να ανταποκρίνεται στις ανησυχείες των δύο κοινοτήτων. Διανύουμε μια περίοδο εντατικών διαβουλεύσεων, υπάρχει σε εξέλιξη ζωντανή συζήτηση στην οποία διαφοροποιούνται οι θέσεις με προβληματισμό και ανάλογη διαχείριση".

Στο σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση των προτάσεων των δύο πλευρών για την εφαρμογή της λύσης.

Οι επόμενες συναντήσεις, θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των εντατικών συνομιλιών στις 14 Σεπτεμβρίου η Κυβέρνηση θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θ’ αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα μεταβεί και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα