ΠτΔ: Η ΟΠΑΠ Κύπρου έχει συνδεθεί με την κοινωνική προσφορά

Xαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων κοινωνικής προσφοράς της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Αυτούσια η ομιλία

Είναι με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση που χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρουσίασης των κοινωνικών δράσεων και της κοινωνικής προσφοράς

της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Εδώ και πέντε δεκαετίες, μετά την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας για τη λειτουργία της ΟΠΑΠ στην Κύπρο, το 1969, η ΟΠΑΠ Κύπρου έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα κα τη δράση της με την έννοια της κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο της πολύχρονης και πολυσχιδούς της προσφοράς, η ΟΠΑΠ Κύπρου κατάφερε μέσα από τις δράσεις της να συγκεντρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία μετέτρεψε σε οικονομική ενίσχυση των εξαιρετικά σημαντικών κοινωνικών τομέων της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ Κύπρου αναγνώρισε την Υγείας ως υπέρτατο αγαθό και διαχρονικά, μέσα από το έργο της, επιβεβαίωσε ότι ο τομέας αυτός έχει τεθεί στο κέντρο προσφοράς της εταιρείας. Παρέχοντας έμπρακτη στήριξη με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία, η ΟΠΑΠ Κύπρου συνέβαλε στην αναβάθμιση της παροχής της υγείας, φροντίζοντας τις ανάγκες των πασχόντων συνανθρώπων μας με την οικονομική της συνεισφορά, αλλά και τη στελέχωση διαφόρων νοσοκομειακών κέντρων και ιδρυμάτων.

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες, η δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας, είτε με δωρεές υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είτε ως σύμμαχος μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και θεσμών όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ, το Telethon, η Europa Donna, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο μια ευχή», κ.ά.

Η Κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί θερμά την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη γενναιόδωρη προσφορά και τη διαχρονική στήριξη που προσφέρει σε φορείς που υπάγονται στο και συνεργάζονται στενά με το Υπουργείο Υγείας και μας επιτρέπει να θέτουμε υψηλούς στόχους και να τους μετατρέπουμε σε έργα.

Πρόσθετα, αξιέπαινη είναι και η κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στην ενίσχυση του τομέα της Παιδείας, παραμένοντας αρωγός του έργου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από τη στήριξη των νέων μας, δείχνοντας έμπρακτα πως επενδύει στο μέλλον, δημιουργώντας μια υγιή κοινωνία για τους αυριανούς πολίτες της πατρίδας μας. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει να στηρίζει και πολλούς άλλους Συνδέσμους και θεσμούς, όπως Συνδέσμους Γονέων, Σχολικούς Διαγωνισμούς, καθώς και πολλές άλλες αξιόλογες δράσεις, με σκοπό την πολυεπίπεδη ενίσχυση της Παιδείας, ως το μεγαλύτερο εφόδιο των νέων για μια ζωή στηριγμένη σε αξίες και ήθος.

Παράλληλα και εξίσου την ίδια σημασία, η ΟΠΑΠ Κύπρου αποδίδει στην ενδυνάμωση του τομέα του Πολιτισμού, ο οποίος αναδεικνύει τις αξίες και την κουλτούρα της πατρίδας μας. Ως εκ τούτου, εδώ και δεκαετίες δηλώνει παρούσα σε όλα τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, τα επιτεύγματα και τις διακρίσεις στον χώρο του Πολιτισμού, τις πολιτιστικές δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.ά.

Αναμφίβολα, η ΟΠΑΠ ανέκαθεν θέτει τον Αθλητισμό στις πρώτες βαθμίδες των προτεραιοτήτων της, αναγνωρίζοντάς τον ως το μέσο διαμόρφωσης ισχυρών και υγειών προσωπικοτήτων, αλλά και μέσο κοινωνικής προσφοράς. Το αθλητικό ιδεώδες, η ευγενής άμιλλα και ο ευπρεπής ανταγωνισμός ώθησαν την ΟΠΑΠ Κύπρου στην ανιδιοτελή στήριξη αθλητών και προγραμμάτων, ώστε να διασφαλίσει πως οι πραγματικά προσοντούχοι αθλητές θα τύχουν της διάκρισης που τους αξίζει, που θα τους επιτρέψει εν συνεχεία να ανεβάσουν την πατρίδα μας στα υψηλότερα βάθρα του αθλη τισμού.

Επιπρόσθετα, η ΟΠΑΠ Κύπρου, σεβόμενη το Περιβάλλον και την προσφορά του στον άνθρωπο και την κοινωνία και επιδιώκοντας να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, ανέπτυξε προγράμματα και πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Η δημιουργία του Πάρκου Άθλησης και Ψυχαγωγίας ΟΠΑΠ, τα οικολογικά φεστιβάλ, η στήριξη της λειτουργίας του Science Cafe, ενός πρωτοποριακού εργαλείου επιστημονικής, τεχνολογικής και ερευνητικής γνώσης, είναι μόνο μερικές από τις καινοτόμες δράσεις της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναμφίβολα, η πολύχρονη δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου αναγνωρίζεται καθολικά ως απόλυτα ευεργετική για την ευρύτερη κοινωνία και την αποδεικνύει ως έναν σταθερό και δυνατό σύμμαχο, που συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρατική μέριμνα. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η ΟΠΑΠ, λειτουργούν υποστηρικτικά στις ενέργειες του κράτους, ενισχύοντας τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Για την Πολιτεία, το πολυσχιδές σας έργο χαίρει της απολύτου εκτίμησής μας. Μέλημα και στόχος μας είναι η συνέχιση και η εξέλιξη της αγαστής συνεργασίας που αναπτύξαμε διαχρονικά, με τελικό αποδέκτη πάντοτε το κοινωνικό σύνολο.

Επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ Κύπρου για το πολύχρονο και διαχρονικό κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παραινέσω να συνεχίσετε με τον ζήλο την ακούραστη προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τον τόπο μας γενικότερα, κατακτώντας μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα