ΠτΔ: Επιστολή στα κόμματα για το Εθνικό Συμβούλιο

Επιστολή απέστειλε σε όλα τα πολιτικά κόμματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την οποία τους κοινοποιεί τους όρους με τους οποίους θα πρέπει να συναινέσουν έτσι ώστε να ξαναρχίσει η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό.

Σε μια περίοδο όπου οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εντατικοποιηθεί, Κυβέρνηση και κόμματα καλούνται να βρουν μια κοινή συνισταμένη, έτσι ώστε να μπορούν να τυγχάνουν επαρκούς ενημέρωσης και να εκφράζουν ενδελεχώς τις απόψεις τους, στο θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι όροι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ότι:

Ένας μόνο εκπρόσωπος
κάθε κόμματος θα συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο.Οι συμμετέχοντες στο Εθνικό Συμβούλιο θα μπορούν δημόσια να σχολιάζουν μόνο τη δική τους θέση στο Κυπριακό και όχι οποιεσδήποτε άλλες θέσεις συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο/Σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έχει το δικαίωμα να αναστείλει την λειτουργία του Εθνικού ΣυμβουλίουΣε περίπτωση που γίνει γνωστό το άτομο το οποίο έχει προβεί στη διαρροή, τότε θα ακολουθεί αποκλεισμός του από το Εθνικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει τεθεί ζήτημα δημιουργίας Συμβουλίου Αρχηγών στο οποίο θα μπορούν να συζητούν θέματα εκτός Κυπριακού.

Τα κόμματα έχουν κληθεί να απαντήσουν στην επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θετικά ή αρνητικά έτσι ώστε να ξεκινήσει το Εθνικό Συμβούλιο τη λειτουργία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα