Κατάργηση φόρου ακίνητων προτείνει ο ΔΗΣΥ

Σύγκρουση θέσεων και προτάσεων, σχετικά με το μείζον θέμα της φορολόγησης ακίνητης ιδιοκτησίας, έλαβε χώρα στην από κοινού συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση έχει καταθέσει -με κάποιες διαφοροποιήσεις από κόμμα σε κόμμα- προτάσεις για κλιμακωτή φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, την ώρα που ο ΔΗΣΥ προκρίνει την κατάργησή της με ταυτόχρονη μείωση των ανελαστικών δαπανών κατά 45 εκ. ευρώ.

Η πρόταση ΔΗΣΥ, πάντως, πυροδότησε

την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ, με την βουλευτή του κόμματος και Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου να χαρακτηρίζει "προσβλητική" την αντιμετώπιση των προτάσεων των υπόλοιπων κομμάτων, εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετέχει στην συζήτηση, ανέφερε ότι οι εξαιρέσεις για απαλλαγή από τη φορολογία περιορίζουν την είσπραξη που προτείνει η αντιπολίτευση, περιορίζει ούτως ή άλλως την είσπραξη των φόρων και αυτό δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την πρόταση Αβέρωφ.

Επιπλέον, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ανέφερε ότι οι προτάσεις για μείωση της φορολόγησης είναι "τσάμπα μαγκιές" και μετέθεσε τη συζήτηση για επιβολή ΦΠΑ 19% στα οικοπεδοποιήσιμα ακίνητα σε μελλοντικό χρόνο.

Μέχρι τώρα, έχουν παρουσιαστεί οι εισηγήσεις των πολιτικών κομμάτων, ενώ αναμένεται η πρώτη αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος συμμετέχει στη συνεδρίαση.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα