ΠτΔ: Ανεκτίμητες οι υπηρεσίες του εθελοντικού κινήματος

Το εθελοντικό κίνημα προσφέρει υπηρεσίες ανεκτίμητες στον τόπο μας, δήλωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το έργο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Αγίου Αθανασίου, κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Αθανασίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε στο χαιρετισμό του πως το έργο αυτό, που θα ανεγερθεί στην είσοδο της βιομηχανικής περιοχής

Αγίου Αθανασίου, υπήρξε όραμα πολλών ετών για το Δήμο και τους πολίτες του, "ένα όραμα που είναι ενταγμένο μέσα στη συνολική σας φιλοσοφία παροχής κοινωνικής στήριξης σε οικογένειες και ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη".

Η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου, συνέχισε, θα συνιστά πραγματική αναβάθμιση των συνθηκών προσφοράς στους πολίτες του Δήμου, η οποία θα είναι επικεντρωμένη στα παιδιά εργαζομένων οικογενειών, καθώς οι κύριες προσφερόμενες υπηρεσίες θα είναι η παραλαβή παιδιών από το σχολείο και η μεταφορά τους στον χώρο του κέντρου, η παροχή γεύματος και απογευματινού, η μελέτη της σχολικής εργασίας και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Ουσιαστικά, υπέδειξε, το Πολυδύναμο Κέντρο θα στεγάσει το "Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης του Παιδιού", το οποίο εδώ και χρόνια λειτουργεί στο Δήμο, αλλά και μία προδημοτική τάξη, η οποία σήμερα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου.

"Θα ήθελα εδώ να επισημάνω πως δημιουργώντας, και τώρα παρέχοντας ιδιόκτητη στέγη στο Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού, δεν προσφέρετε απλώς δημιουργική απασχόληση σε παιδιά, αλλά στηρίζετε έτσι όλη την οικογένεια, αφού επιτρέπετε στους γονείς τους να εργαστούν χωρίς να αντιμετωπίζουν το μείζον πρόβλημα της προστασίας των παιδιών τους", συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε παράλληλα τα εύσημα και στην προηγούμενη Κυβέρνηση, καθώς η αρχική απόφαση για την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2009, ενώ υπενθύμισε πως η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε την ταχεία διεκπεραίωση των προκαταρκτικών διεργασιών και ο στόχος μετετέθη χρονικά, χωρίς ωστόσο να εγκαταλειφθεί.

Η σημερινή Κυβέρνηση, συνέχισε, από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την αναγκαιότητα του έργου και εξήγγειλε την εξασφάλιση του υπολειπομένου ποσού, γεγονός που επιτρέπει σύντομα, στις αρχές του 2017, στο νέο Δήμαρχο, να προχωρήσει στην προσφοροδότηση του έργου.

Εκφράζοντας την εκτίμησή του προς τις πρωτοβουλίες και δράσεις του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου, ο ΠτΔ χαιρέτισε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Συμβούλιο για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών ηλικιωμένων ατόμων.

"Πραγματικά το εθελοντικό κίνημα προσφέρει υπηρεσίες ανεκτίμητες και είχαμε την ευκαιρία πρόσφατα, στο Προεδρικό Μέγαρο, να τιμήσουμε τις εθελοντικές οργανώσεις που σε όλες τις εκφάνσεις και δράσεις του κράτους είναι στο πλευρό του για να συμπληρώνουν εκεί όπου το κράτος αδυνατεί", συμπλήρωσε.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι το κράτος θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες του ΣΚΕ για περισσότερη προφορά με καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο και εξέφρασε την προσδοκία του πως σύντομα θα τελέσει τα εγκαίνια του έργου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου, Κυριάκος Χατζηττοφής ανέφερε πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή του χρονικού διαστήματος κατάθεσης του θεμέλιου λίθου, καθώς διανύουμε τη Διεθνή Εβδομάδα Εθελοντισμού, "θέλοντας έτσι να τιμήσουμε, στην παρουσία του Ανώτατου θεσμού του κράτους μας, όλους τους εθελοντές του Δήμου μας, επώνυμους και ανώνυμους, που όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκαν δίπλα μας, στην προσπάθεια να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους της περιοχής και τις ανάγκες τους και ιδιαίτερα την εργαζόμενη οικογένεια και άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού".

Υπενθυμίζοντας ότι το ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου εισέρχεται σε λίγες μέρες στα 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του, ο κ.Χατζηττοφής τόνισε πως αν και αυτή η πορεία δεν ήταν καθόλου εύκολη, "σίγουρα γεμίζει με ικανοποίηση το γεγονός ότι πολλοί ήταν αυτοί που συστρατεύτηκαν μαζί με το Συμβούλιο προς ένα κοινό σκοπό".

"Να βοηθήσουμε τους λιγότερο προνομιούχους σε στιγμές ανάγκης, αλλά ταυτόχρονα και με τη βοήθεια του κράτους να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε αξιόπιστες δομές παροχής διευκολύνσεων, όπως αυτές που θα στεγάζονται στο Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Αθανασίου", είπε, και εξήρε τη βοήθεια και συμβολή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου ευχαρίστησε ακόμη όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και διαβεβαίωσε πως, παρά το ότι παραδίδει με άλλους συναδέλφους του τη σκυτάλη στα του Δήμου Αγίου Αθανασίου, "θα παραμείνουμε εθελοντές γιατί έτσι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα