Ψάχνουν τα "γιατί" πίσω από τη συντριβή του Tu-154

Tη συγκρότηση επιτροπής έρευνας, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους Tu-154 με 92 επιβαίνοντες διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Εθνικό πένθος κηρύχθηκε για την αυριανή ημέρα προς τιμή των θυμάτων.

Φως στα αίτια της συντριβής αναμένεται να ρίξει η επιτροπή που συγκροτήθηκε με επικεφαλής τον υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος και βρέθηκε πριν από λίγες ώρες στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας ακριβώς για να αρχίσει τις έρευνες.

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την αυριανή, στη μνήμη

των θυμάτων.

Συνολικά, τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναλάβει την έρευνα, που θα διαρκήσει 24 ώρες, εντός των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα στα οποία έχουν σκορπίσει τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος του κυβερνήτη. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας τονίζει ότι ο πιλότος του αεροσκάφους, Ρομάν Βολκόφ, ήταν πολύ έμπειρος και είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης.

Πρόκειται, πάντως, για μια μεγάλη τραγωδία ανήμερα των Χριστουγέννων και για μια χορωδία με μεγάλη ιστορία.

Συγκεκριμένα, η χορωδία του Alexandrov Ensemble έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Το Ακαδημαϊκό Συγκρότημα Τραγουδιού και Χορού του Αλεξαντρώφ του Ρώσικου Στρατού είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική, καλλιτεχνική ομάδα της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα