Ποια ήταν η χορωδία που ξεκληρίστηκε στο αεροπλάνο

Η χορωδία του Alexandrov Ensemble έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Η σημερινή μέρα είναι η πιο μαύρη της ιστορίας της μετά την συντριβή του αεροπλάνου όπου επέβαιναν πάνω από 60 μέλη της διάσημης χορωδίας.

Το "Alexandrov Academic Ensemble of Song and Dance of the Russian Army" (Ακαδημαϊκό Συγκρότημα Τραγουδιού και Χορού του Αλεξαντρώφ του Ρώσικου Στρατού) είναι

η μεγαλύτερη στρατιωτική, καλλιτεχνική ομάδα της Ρωσίας. Ημέρα ίδρυσης του Συγκροτήματος θεωρείται η 12η Οκτωβρίου του 1928, ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση στο κεντρικό κτήριο του Κόκκινου Στρατού. Εκείνη την εποχή τα μέλη του συγκροτήματος ήταν 12, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’30 έφτασαν τα 300 και η φήμη τους είχε ήδη διασχίσει τα σύνορα της χώρας.

Η πρώτη παράσταση του συγκροτήματος εκτός Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1937, όπου έλαβε το βραβείο Grand Prix of the World Exhibition, ενώ το 1978, 50 χρόνια από την ίδρυσή του, το σύνολο έγινε "ακαδημαϊκό", λαμβάνοντας έτσι την υψηλότερη επαγγελματική διάκριση.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το συγκρότημα έδωσε περισσότερες από 1500 παραστάσεις και ενδυνάμωνε το πολεμικό πνεύμα του Κόκκινου Στρατού. Είχε χωριστεί σε μικρότερες ομάδες και συνέβαλε τα μέγιστα στην βελτίωση του ηθικού στο στρατιωτικό μέτωπο. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που περιγράφουν τις εμφανίσεις της χορωδίας ακόμα και στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στις 12 Οκτωβρίου, το Alexandrov Ensemble γιόρτασε τα ογδοηκοστά όγδοά του γενέθλια.

Πηγή: guardian.com

Keywords
Τυχαία Θέματα