Ψάχνει διαδικτυακά αυτόν που του έσωσε τη ζωή πριν 10 χρόνια

Στο διαδίκτυο στράφηκε ένας νεαρός Κινέζος, αναζητώντας τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή πριν από 10 χρόνια, ανεβάζοντας ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που γρήγορα τράβηξε την προσοχή εκατομμυρίων χρηστών.

«Έχουν περάσει 10 χρόνια. Έγινα στρατιώτης σαν εσένα. Μπορείς να με δεις; Σε αναζητώ όλα αυτά τα χρόνια. Πού είσαι;», αναφέρει στο βίντεο ο Τσιανγκ Τιανλίν, που διασώθηκε από έναν αξιωματικό του στρατού.

Από τότε που ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο, πριν από μία εβδομάδα, τα views στην πλατφόρμα Sina Weibo έχουν ξεπεράσει

τα 12 εκατομμύρια, ενώ το βίντεο έχει προωθηθεί πάνω από 30.000 φορές.

Ο Τσιανγκ ήταν 14 ετών και μαθητής στο γυμνάσιο της Γκουαντζουάγνκ, όταν σεισμός μεγέθους 8 βαθμών έπληξε την κομητεία Γουεντσουάν του Σιτσουάν στις 12 Μαΐου του 2008. Πάνω από 80.000 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, ενώ περίπου 130.000 στρατιώτες συμμετείχαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ανησυχώντας για την οικογένειά του, ο Τσιανγκ έφυγε από το σχολείο και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του. Περπατώντας σε ένα μονοπάτι στο βουνό, οι μετασεισμοί προκάλεσαν ξαφνικά κατολίσθηση. Ένας στρατιώτης που περνούσε από εκεί, άρπαξε τον Τσιανγκ και έβαλε το κορμί του ως ασπίδα για να προστατεύσει το αγόρι από τις πέτρες που έπεφταν.

«Αν δεν ήταν αυτός ο στρατιώτης, ίσως να πέθαινα. Είδα τις πέτρες να τον χτυπούν στην πλάτη του και τα χέρια του να έχουν ματώσει», θυμάται ο Τσιανγκ.

Ο στρατιώτης τον πήγε σε ένα παρακείμενο προσωρινό καταφύγιο και την επόμενη ημέρα μετέφερε σε αυτό την οικογένεια του Τσιανγκ. Τους επόμενους μήνες, επισκέφθηκε πολλές φορές τον καταυλισμό, στήνοντας σκηνές και μοιράζοντας προμήθειες στον κόσμο.

«Μετανιώνω που δεν ρώτησα το όνομά του. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι είχε ύψος 1,70 μέτρα και οι άλλοι τον αποκαλούσαν Διοικητή του Τάγματος», δήλωσε ο Τσιανγκ.

Τα γεγονότα της 12ης Μαΐου άλλαξαν τη ζωή του Τσιανγκ. Πριν από τον σεισμό, η επίδοσή του στο σχολείο ήταν χαμηλή, αλλά ο στρατιώτης τού έδωσε πολλά τετράδια ως δώρο πριν εξαφανιστεί.

«Μου είπε να μελετήσω σκληρά και να ταξιδέψω για να δω τον εξω κόσμο», δήλωσε ο Τσιανγκ, που κράτησε στο μυαλό του τη συμβουλή του σωτήρα του. Το 2012 γράφτηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας, στη συνέχεια κατατάχθηκε στον στρατό και τώρα είναι και ο ίδιος μέλος της Διεθνούς Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της Κίνας.

Αν και δεν έχει λάβει ακόμα μέρος σε κάποια αποστολή διάσωσης, ο Τσιανγκ πιστεύει ότι και εκείνος, όπως ο στρατιώτης που του έσωσε τη ζωή, θα «δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα