Πρόβλημα για τους εισαγωγείς τα κλεμμένα αυτοκίνητα

Τα προβλήματα του κλάδου των εισαγόμενων αυτοκινήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων.

Οι εισαγωγές κλεμμένων και παραποιημένων αυτοκινήτων, ή και αυτοκινήτων με αλλαγμένο έτος εγγραφής και παραποιημένα διανυθέντα χιλιόμετρα, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και κατά συνέπεια, οι Κύπριοι καταναλωτές, όπως αναφέρθηκε.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πέτρος Κρασσάς είπε

ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τους Βουλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά αυτοκινήτων σήμερα, με ένα από τα μεγαλύτερα να αποτελεί η έλλειψη χρηματοδότησης για αγορά αυτοκινήτων.

Ο κ. Κρασσάς ανέφερε ότι οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ μειωμένες, και ενδεικτικά έδωσε κάποια στοιχεία σε σχέση με τις εγγραφές οχημάτων στην Κύπρο, καινούριων και μεταχειρισμένων. Όπως είπε, το 2008 είχαν εγγραφεί 65 περίπου χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ το 2014 18,5 χιλιάδες. Φέτος, συνέχισε, υπολογίζουμε ότι οι εγγραφές θα φθάσουν γύρω στις 21 χιλιάδες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε ότι στη συζήτηση τέθηκε το πρόβλημα των αυτοκινήτων που εισάγονται στην Κύπρο με παραποιημένους αριθμούς ή είναι κλεμμένα. “Αυτό που ζητάμε είναι να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι ούτως ώστε ο πολίτης να μην κινδυνεύει να αγοράσει τέτοια αυτοκίνητα”, κατέληξε.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Συγκοινωνιών του κόμματος Αριστοτέλης Μισός είπε ότι κατά τη συνάντηση άκουσαν με προσοχή τα διάφορα προβλήματα του κλάδου. “Είναι κοινός παρονομαστής και στόχος και εμάς και του Συνδέσμου, ότι πρέπει να θέσουμε προς συζήτηση ή και προς ψήφιση κάποια μέτρα τα οποία να διασφαλίζουν ότι ο Κύπριος πολίτης μπορεί να αγοράζει όχημα, το οποίο να ανταποκρίνεται στη γνήσια ταυτότητα του οχήματος”, είπε.

Ο κ. Μισός είπε πως είναι πολλά και διάφορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφοροι ανυποψίαστοι πολίτες και συνεπώς καθήκον των Βουλευτών είναι να οπλίσουν το Τμήμα Οδικών Μεταφορών με τέτοια νομοθετήματα ούτως ώστε να ασκείται πιο ουσιαστικός έλεγχος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα