Ένας ποιοτικός και τεχνίτης ποδοσφαιριστής

Ήρθε στην Ομόνοια σαν το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, ωστόσο δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να μπει σε φουλ ρυθμούς και να δώσει στην ομάδα με το καλημέρα.

Ο Κώστας Καϊάφας έδωσε χρόνο στον Διεθνή Σλοβένο και μέσω των φιλικών και του ειδικού προγράμματος που του δόθηκε, σιγά σιγά απόκτησε την φυσική κατάσταση και με την πάροδο τεσσάρων αγωνιστικών έκανε το επίσημο του ντεμπούτο κόντρα στον Εθνικό Άχνας.

Βεβαίως ο λόγος που καθυστερούσε το ντεμπούτο του ήταν και η καλή παρουσία των χαφ των πρασίνων και την πολυκοσμία

που υπήρχε στην θέση αυτή. Φοφανά και Ράμος είχαν τον πρώτο λόγο για τα άκρα της επίθεσης αφού η παρουσία τους δεν επέτρεπε στον Κύπριο τεχνικό να τους αφήσει στον πάγκο. Μετά το ντεφορμάρισμα των δυο και το ανέβασμα του Κίρμ, ο Καϊάφας έδωσε φανέλα βασικού στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Εθνικό Άχνας.

Το ντεμπούτο του δεν συνοδεύτηκε από νίκη, καθώς η Ομόνοια γνώρισε την ήττα με 1-0, ενώ στο επόμενο παιχνίδι με τον Ερμή «πλήρωσε» την αποβολή του Μορέιρα μόλις στο 18ο λεπτό. Η συνέχεια για τον Σλοβένο μεσοεπιθετικός συνοδεύτηκε με το παρθενικό του γκολ με αντίπαλο την Δόξα και από εκείνο το σημείο και μετά καθιερώθηκε στην αρχική ενδεκάδα των πρασίνων.

Για την τεχνική του μπορεί κάποιος να «τρέξει» στα γκολ που πέτυχε. Δυο αριστουργηματικές εκτελέσεις φάουλ κόντρα σε Σαλαμίνα και Αγία Νάπα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ποδοσφαιριστής, εκτός από εξαιρετικός στην τακτική μπορεί να δώσει και πολλά στα στημένα.Με την πάροδο 13 αγωνιστικών από τότε που μπήκε στην ομάδα, έχασε μόνο ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο Στάδιο. Συνολικά ο Άντραζ Κίρμ αγωνίστηκε συνολικά 878 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα, σκόραρε δυο γκολ και πρόσφερε αρκετά στον επιθετικό τομέα της Ομόνοιας. Στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα στο κύπελλο αγωνίστηκε για 65 λεπτά και σκόραρε ένα γκολ στην μεγάλη νίκη της ομάδας του (4-0).

Ο Κώστας Καϊάφας μπορεί να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του Κιρμ, αφού παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής, αλλά η τεχνική και η ποιότητα του ξεχειλίζουν και δίνουν πολλά στην ομάδα. Η σταθεροποίηση του Κιρμ σίγουρα θα βοηθήσει την Ομόνοια να κρατήσει σε ψηλά επίπεδα την απόδοση της, αλλά θα κρατήσει και τον ίδιο στην βασική ενδεκάδα αφού σε αυτή την θέση υπάρχει πολυκοσμία. Ο Ρούμπιο παίρνει στα τελευταία παιχνίδια θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ Φοφανά και Ράμος παλεύουν για να επανακτήσουν την θέση τους. Να θυμίσουμε ότι και ο Αντρέ Σκέμπρι μπορεί να αγωνιστεί στα φτερά της επίθεσης, από την στιγμή που Ασίς και Ποτέ είναι υγιής και μπορούν να αγωνίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα