Πρώτος ξανά ο Μπότας, προβλήματα για τον Φερστάπεν

Ο Βάλτερι Μπότας και η Mercedes συνέχισαν την κυριαρχία τους και στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP της Εμίλια Ρομάνα, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν βγήκε εκτός μάχης πολύ νωρίς.

Ο Ολλανδός σταμάτησε στην έξοδο των πιτς περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της ωριαίας περιόδου δοκιμών, αναφέροντας νωρίτερα στη ραδιοεπικοινωνία ότι ένιωσε κάτι να σπάει στο πίσωμέρος της RBR-Honda -

πιθανώς στο πέρασμά του από ένα κερμπ της πρώτης στροφής Ριβάτσα.

Ελάχιστα μέτρα πιο πέρα, ανάμεσα στιςδύο στροφές Ριβάτσα, τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Σαρλ Λεκλέρ έχασε τον έλεγχοτης Ferrari SF21 και προσέκρουσε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να βγουν οι κόκκινες σημαίες και οι δοκιμές να λήξουνπρόωρα.

Η Scuderia έδειξε να βρίσκεται σε εξαίρετη κατάσταση, τόσο στην ταχύτητα ενός γύρου όσο και στις συστοιχίες γύρων του αγώνα. Στην πρώτη περίπτωση ο Λεκλέρ σημείωσε τον ταχύτερο γύρο τηςπεριόδου, αλλά αυτός διεγράφη επειδή βγήκε εκτός ορίων της πίστας στη στροφή Πιρατέλα.

Στην προσομοίωση αγώνα η Ferrari, επίσης, φάνηκε να έχει τον δεύτερο καλύτερο ρυθμό, πίσω από τη Mercedes και μαζί με την Alpha Tauri του Πιέρ Γκασλί - και ελλείψει του Φερστάπεν, βεβαίως. Ο ρυθμός του Σέρχιο Πέρεθ, με την έτερη RBR, στην προσομοίωση ήτανπερίπου 8 δέκατα πιο αργός των Mercedes.

Πηγή: Sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα