Δένδιας βιογραφικό: Η πορεία, η σύζυγος και τα τρία παιδιά

Πρόσωπο των ημερών είναι αναμφισβήτητα ο Νίκος Δένδιας, που τηρώντας την πρέπουσα στάση συμπεριφέρθηκε χωρίς κανένα δείγμα ηττοπάθειας και απάντησε στις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. Οι τόνοι ανέβηκαν και μάλιστα on camera, με την ελληνική πλευρά να υπενθυμίζει τα ανοιχτά ζητήματα που αντανακλούν μία περίοδο προκλητικότητας και παραβατικότητας από τη γειτονική χώρα και την τουρκική να ανταπαντά με έντονο ύφος και αναφορές σε “τουρκικές μειονότητες στη Θράκη”.

Το

hashtag #Δενδιας έφτασε στις πρώτες θέσεις, με την πλειοψηφία των Ελλήνων να αποθεώνει τον Έλληνα ΥΠΕΞ, που στην έρευνα της Pro Rata του 2021, εμφανίζεται δημοφιλέστερος τόσο στους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης όσο και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Δενδιας στρεφόμενος στον Τσαβούσογλου είπε: ” 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος,. δεν μιλάω για τη θάλασσα” pic.twitter.com/oBPRWguNOv

— Λχίας Λίνκον Όσιρις (@SMP28861779) April 15, 2021

Η φάτσα του Τσαβούσογλου είναι φάτσα ανθρώπου που τρώει απανωτές φάπες και δε μπορεί να βρεί έξοδο διαφυγής! Περαστικά Μεβλούτ pic.twitter.com/bdUERed9mv

— Άκης Γαβριήλ (@g_akis) April 15, 2021

Ο "φίλος μου ο Μεβλούτ" έχασε τα λόγια του!! Μιλάει για "καυγά" ! Τον ξεμπροστιασε ο #Δενδιας και τον παρακαλάει ο Τσαβού να σταματήσει μη χάσουν και τι ιφταρ!!!

— Rammelsvergite -Ες αεί ΕΛΛΑΣ|1821-2021 (@rammelsvergite) April 15, 2021

Πως είδαμε εμείς τον Δένδια vs Πως τον είδαν οι Τουρκοι.
#Δένδιας pic.twitter.com/ZMht4anqXj

— Kleitos (@Kleitos_o_Melas) April 15, 2021

Τσαβούσογλου – Δένδιας 0 – 6!!!
Νίκο, τον έκανες με τα κρεμμυδάκια! Σ' ευχαριστούμε πατριώτη!

— svlissidis (@svlissidis) April 15, 2021

Μεταξύ άλλων, πολύ θερμό ήταν και το tweet του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που σχολίασε: “Όσο βλέπεις τα χθεσινά στην Άγκυρα τόσο αισθάνεσαι υπερηφάνεια. Η Εξωτερική Πολιτικής της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη έχει αλλάξει τα δεδομένα δεκαετιών και η Τουρκία πλέον ξέρει ότι απέναντι της έχει μία Ελλάδα που δεν την φοβάται. Μπράβο μπράβο μπράβο!”, έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης στο Twitter.

Όσο βλέπεις τα χθεσινά στην Άγκυρα τόσο αισθάνεσαι υπερηφάνεια. Η Εξωτερική Πολιτικής της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη έχει αλλάξει τα δεδομένα δεκαετιών και η Τουρκία πλέον ξέρει ότι απέναντι της έχει μία Ελλάδα που δεν την φοβάται. Μπράβο μπράβο μπράβο!

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 16, 2021

Ποιος είναι ο Νίκος Δένδιας;

Ο Νικόλαος  Δένδιας, γεννημένος στην Κέρκυρα, 9 Οκτωβρίου 1959 είναι δικηγόρος και υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης (2009), υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (2012-2014), υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2014) και υπουργός Εθνικής Άμυνας (2014-2015). Κατάγεται από τους Παξούς, με απώτερη καταγωγή από το Βουνό Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου.

Παρακολούθησε τα μαθήματα των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας. Μετά από εξετάσεις του δόθηκε υποτροφία χάρη στην οποία έγινε μαθητής του Κολεγίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1978.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχρόνως εργαζόταν στην Βιομηχανία «Γ. Σαράντης ΑΒΕΕ». “Ως φοιτητής δούλεψα στην εταιρεία καλλυντικών “Σαράντης” και αυτή ήταν η πρώτη δουλειά μου. Έβγαζαν τη φίρμα “Prosar “. Ο Σαράντης ήταν συμμαθητής μου στο σχολείο και έτσι βρήκα αυτή τη δουλειά. Ήμουν βοηθός λογιστηρίου. Κατηγοριοποιούσα τους μπαταχτζήδες της εταιρείας”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1983 με Άριστα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου παρακολούθησε μαθήματα Ναυτικού και Ασφαλιστικού Δικαίου στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου (UCL) και Εγκληματολογίας στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Το 1984 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Laws – LL.M.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 1985 κατατάχθηκε στο Στρατό, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στο πεζικό.

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

Πολιτική σταδιοδρομία

Έγινε μέλος της Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) το 1978. Τον ίδιο χρόνο εντάχθηκε στην Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ και ορίσθηκε κατ’ αρχήν στην Γραμματεία Ιδεολογικού, υπό τον Κώστα Καραμανλή.

“Ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό στο πανεπιστήμιο και εκεί γνώρισα τον Καραμανλή. Πρώτη φορά τον γνώρισα με στολή ναύτη στο χολ της Νομικής. Ήρθε να ψηφίσει στις φοιτητικές εκλογές και με ψήφισε για το διοικητικό συμβούλιο της σχολής. Μου έριξε μια φάπα και μου είπε “καλή τύχη”. Εκείνος υπηρετούσε ως ναύτης. Υπήρχε μια υπηρεσία τότε απέναντι από το πολυκατάστημα Μινιόν και ήταν εκεί. Βεβαίως γνωριζόμαστε και από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ., όταν ο Καραμανλής ήταν πρόεδρος. Ήμασταν τότε στην οδό Καρνεάδου, σε ένα υπόγειο. Θυμάμαι τον Καραμανλή να οδηγεί τότε ένα Fiat 132 “Top Manager”. Ο Καραμανλής είχε μια υπερχειλίζουσα προσωπικότητα κai έναν ηγετικό χαρακτήρα που διαμόρφωσε πολιτικά πολλούς από εμάς, είτε άμεσα είτε έμμεσα”, έχει δηλώσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

Ο συνδικαλισμός

Υπήρξε συνδικαλιστής της Φοιτητικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) στο Πανεπιστήμιο, και εκλέχθηκε μετά τον Κώστα Καραμανλή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για δύο περιόδους. Το 1980 εκλέχτηκε στην Κεντρική Γραμματεία Φοιτητικού της ΟΝΝΕΔ. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής και υπεύθυνος διεθνών θεμάτων της εφημερίδας της ΟΝΝΕΔ, της Δημοκρατικής Πρωτοπορίας από το 1979 ως το 1981.

Το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Τον Νοέμβριο του 2002 τοποθετήθηκε στην ομάδα κοινοβουλευτικού ελέγχου με αντικείμενο τον τουρισμό. Τον Μάρτιο του 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Απρίλιο του 2006 είναι μέλος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ομάδας φιλίας Ελλάδας – Κουβέιτ της Βουλής των Ελλήνων. Τον Σεπτέμβριο του 2007 επανεξελέγη βουλευτής στη μοναδική έδρα που κέρδισε στην Κέρκυρα η Νέα Δημοκρατία. Τον Μάιο του 2008 ορίστηκε αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε από το 2004 μέλος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης Λαθρομετανάστευσης και Προσφύγων από το 2007.

Διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις Εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεξελέγη για τρίτη φορά Βουλευτής στη μοναδική έδρα που κέρδισε στην Κέρκυρα η Νέα Δημοκρατία. Τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Στις 28 Ιανουαρίου 2010, κατά τη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, εξελέγη Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης. Τον Δεκέμβριο του 2010 ορίσθηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Ομόνοια.

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012 που ανέδειξαν Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Στις 10 Ιουνίου 2014 ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενώ στις 3 Νοεμβρίου 2014 ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθήνας, ενώ επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στις 13 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές, Αναθεώρησης του Συντάγματος, Παραγωγής & Εμπορίου , Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Προστασίας Περιβάλλοντος. Στις Εθνικές Εκλογές του 2019, έθεσε υποψηφιότητα στην Β3′ Εκλογική περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, όπου και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από το κόμμα της Νέας Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας 59.440 σταυρούς προτίμησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias)

Νίκος Δένδιας: Η σύζυγός του Δάφνη

Ο Νίκος Δένδιας σε παλαιότερη συνέντευξη του στη Ζήνα Κουτσελίνη, είχε μιλήσει για τη γνωριμία του με τη σύζυγό του: «Και εγώ και η γυναίκα μου ήμασταν διαζευγμένοι και γνωριστήκαμε σιγά-σιγά. Η πρώτη γνωριμία βέβαια ήταν στο δικηγορικό μου γραφείο όπου είχε έρθει να μου αναθέσει το διαζύγιό της! Νομίζω ότι αυτό που μου δημιούργησε ένα έντονο ενδιαφέρον ήταν η στάση της στο διαζύγιο. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έχουμε τρία παιδιά και δόξα τω Θεό είμαστε αγαπημένοι».

«Εγώ ασκούσα τότε γενική δικηγορία -τώρα πια δεν το κάνω αυτό- και η γυναίκα μου ήρθε σαν πελάτης σε υπόθεση διαζυγίου. Έτσι τη γνώρισα. Ήρθε να βγάλει το διαζύγιό της σε μένα και βρήκε τον… μπελά της. Βρέθηκε με έναν δεύτερο γάμο! Το έβγαλα το διαζύγιό της, όμως, να είμαστε συνεννοημένοι. Κανένα διαζύγιο δεν είναι ωραίο, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό είχε και μια δεύτερη φάση, που είχε μια ευτυχή κατάληξη. Έχουμε τρία παιδιά. Έχει μια κόρη η γυναίκα μου, που κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία, έναν γιο εγώ από τον πρώτο μου γάμο, που είναι στην Ιατρική και παίρνει πτυχίο, και έχουμε και ένα παιδί μαζί, που είναι στο Κολλέγιο Αθηνών, στην Α’ Λυκείου», είπε.

Με τη σύζυγό τουΌταν είχα μαλλιά, ήμουν… 1,92

Μάλιστα ο κ. Δένδιας αποδεικνύει ότι διαθέτει και πολύ χιούμορ αποκαλύπτοντας ότι όταν είχε… μαλλιά ήταν 1,92 ύψος. «Είμαι 1,90 μόλις. Όταν είχα μαλλιά, ήμουν… 1,92. Κάνω γυμναστική δύο φορές την εβδομάδα. Κάνω Pilates, που είναι της μόδας και αποδίδει. Το συνιστώ. Σφίγγει το στομάχι αρκετά». «Τα μαλλιά μου δυστυχώς τα έχασα πάρα πολύ νωρίς. Στα 23. Μέχρι τα 20 είχα και κοτσίδα».

Γιατί όμως έχασε τα μαλλιά του;

«Φυσιολογική φθορά», απαντά. «Και ο πατέρας μου και ο παππούς μου τα είχαν χάσει. Ο προπάππους μου τη γλύτωσε γιατί πέθανε 30 χρονών από σκωληκοειδίτιδα. Η φαλάκρα είναι χαρακτηριστικό της οικογένειας», προσθέτει. Δεν κρύβει μάλιστα ότι έπαθε ένα σοκ όταν άρχισε να χάνει την πλούσια κώμη του.

«Σε πρώτη φάση, έπαθα αρνητικό σοκ. Τότε υπήρχε μια απίστευτη κρέμα, ρουμανική, η οποία μύριζε απαίσια. Καθόμουν και έβαζα αυτό το άθλιο πράγμα και έκανα να βγω από το σπίτι 24 ώρες, γιατί δεν μπορούσε να με μυρίσει άνθρωπος. Δεν κατάφερα όμως να κάνω τίποτα. Το συνηθίζεις μετά στο τέλος και καταντά να έχει πλάκα».

Παραδέχεται ακόμα ότι διασκεδάζει, όχι βέβαια σε πολύβουα κλαμπ, αλλά και ότι ρίχνει και τους χορούς του ενίοτε.«Χορεύω, αλλά όχι πολύ. Με φίλους μπορεί να χορέψω χασαποσέρβικο. Τον καλαματιανό δεν τον ξέρω καλά», λέει. Δηλώνει λάτρης της τζαζ και της Βελετσιώτου, ενώ αν δεν ήταν πολιτικός θα ήθελε να είναι καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας με ειδίκευση στα χρόνια των Παλαιολόγων.

Του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση ταινίες και ποδόσφαιρο, είναι φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ και του Παναθηναϊκού και αγαπημένη του ταινία είναι το «Όσα παίρνει ο άνεμος». Αγαπημένη του ηθοποιός είναι η Μέριλ Στριπ, ενώ παλιότερα έπαιζε και ποδόσφαιρο ως σέντερ μπακ.

Keywords
βιογραφικο, παιδια, τρια, αδωνις γεωργιαδης, νεα δημοκρατια, camera, pro, twitter, tweet, ελλαδα, κερκυρα, αθηνα, αβεε, εταιρεία, ucl, lse, master, instagram, nikos, οννεδ, εκλογες, fiat, νέα, βουλη, σαμαρας, ιουνίου, σταυροι, pilates, σοκ, παναθηναικος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εφημεριδα δημοκρατια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ιταλια εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, instagram, γυναικα, δημοκρατια, δουλεια, εδρα, ες αει, ζηνα, ιατρικη, ταινιες, τηλεοραση, υψος, φατσα, fiat, αγκυρα, αδωνις, αει, ακης, ανθρωπος, γαβριηλ, γνωριμια, δευτερο, δυστυχως, διοικηση, δοξα, δειγμα, δοθηκε, εγινε, εδαφος, ειπε, εβδομαδα, ενιοτε, εξετασεις, ερευνα, εταιρεία, ιδιο, υπηρεσια, υποθεση, υφος, λιβερπουλ, κυβερνηση, κολλεγιο αθηνων, κομμα, λογια, μαλλια, νομικη, ομαδα, οικογενεια, ομονοια, οννεδ, παιδι, παξους, ποδοσφαιρο, πεθανε, πτυχιο, συζυγο, σκωληκοειδιτιδα, σοκ, σπιτι, σχολειο, το βουνο, τουρκια, τριτη, φαλακρα, φαπα, φαπες, φιρμα, φοιτητης, φορα, χιουμορ, ωρες, χωρα, ιουνίου, camera, nikos, tweet, pro, τρωει, θεσεις, βεβαιως, βοηθος, βουνο, ωραιο
Τυχαία Θέματα
Δένδιας,dendias