Πρώτος έχοντας το απόλυτο

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς νίκησε εκτός έδρας τη Σπάρτη με 1-0
Με τρεις νίκες, χωρίς να δεχθεί γκολ στα τρία ματς, και ως πρώτος του 2ου ομίλου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός, αφού την τελευταία αγωνιστική πέρασε νικηφόρα και από τη Σπάρτη με 1-0. Το γκολ σημείωσε

ο Μανθάτης στο 66'. Μαζί του από τον όμιλο προκρίθηκε και ο Πλατανιάς.

Ο Ολυμπιακός, με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες, όπως στο 6' που η κεφαλιά του Ρέτσου βρήκε το εξωτερικό μέρος του δοκαριού, όμως γκολ δεν έβαλε. Από τη δική της μεριά η Σπάρτη, που μπήκε δειλά στον αγώνα, ξεθάρρεψε μετά το 25' και ισορρόπησε το ματς. Μάλιστα είχε και δύο καλά σουτ με τον Παπαχρήστο, που όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον νεαρό Χουτεσιώτη.

Στο β' ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κάπως τον ρυθμό τους κι έφτασαν στο γκολ. Αφού στο 64' ο Ανδρούτσος έχασε εξαιρετική ευκαιρία, στο 66' και σε σέντρα του Πάρντο από δεξιά, ο νεοεισελθλών (στη θέση του Μάριν) Μανθάτης πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 1-0. Η φλυαρία κυριάρχησε από εκεί και πέρα κι έτσι τα λεπτά κύλησαν και το σκορ παρέμεινε ώς το τέλος.

Νίκησε ο Πανιώνιος
Ένα παιχνίδι αδιάφορο και για τις δύο ομάδες, αφού είχαν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια, διεξήχθη στις Σέρρες για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδας, όπου ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Πανσερραϊκό και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0. Σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων των φιλοξενουμένων ο Ενγκόνγκ στο 72' και στο 75' και του τρίτου ο Πινιώτης στο 81' που λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Καθάριου.

Άνετη νίκη με 3-1 πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Καλλονή στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδας. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετούς νέους παίκτες στις ενδεκάδες τους, αφού το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογική σημασία. Ο μεν ΠΑΣ Γιάννινα είχε ήδη περάσει στους «16» ως πρώτος από τον 4ο όμιλο, η δε Καλλονή χωρίς βαθμό δεν είχε ελπίδες πρόκρισης.

Αυτό όμως δεν επηρέασε τις δύο ομάδες, που γενικά έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν τρεις φορές. Το 0-1 έγινε μόλις στο 5ο λεπτό με κοντινό πλασέ από τον Γιάκο, το 0-2 στο 42' με κεφαλιά του Γαρουφαλιά και το 0-3 στο 61' με επίσης κεφαλιά του Σκόνδρα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 83' με πλασέ του Τριανταφύλλου.

ΠΑΟ: Πρόκριση - Θρίλερ
Η ντροπιαστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο, που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση της πλειοψηφίας των οπαδών του από τη Ριζούπολη, διορθώθηκε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο ημίχρονο και με... οδηγό τον Μάρκους Μπεργκ οι «πράσινοι» μεταμορφώθηκαν στην επανάληψη και πέτυχαν την επική ανατροπή. Από 0-2 στο 44' μέσα σε 20 λεπτά πέτυχαν 4 γκολ και με 4-3 πήραν πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για να γίνει αυτό το «τριφύλλι» ευνοήθηκε και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του 3ου ομίλου, όπου ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή κι έτσι οι δύο ομάδες (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ) θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Σαφώς και η πρόκριση, με τον τρόπο που επιτεύχθηκε, αποτελεί επιτυχία για το αθηναϊκό συγκρότημα, αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατό να κρύψει τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο πράσινο ρόστερ. Χωρίς να έχει καμία απολύτως ευθύνη ο 48χρονος τεχνικός γι' αυτό, οι «πράσινοι» χρειάζονται σημαντικές αλλαγές σε όλες τις γραμμές τους και χρόνο προκειμένου να έχουν ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με παίκτες που κάνουν... τσαφ και δεν μπορούν να διώξουν ενώ δεν πιέζονται, με μεσαία γραμμή που εάν δεν υπάρχει ο Ζέκα να τρέξει και να μαρκάρει μετατρέπεται σε... χάος και με επίθεση που εάν λείπει ο Μπεργκ είναι απειλητική με το... σταγονόμετρο, αυτός ο Παναθηναϊκός είναι «καταδικασμένος».

Οι περίπου 300 οπαδοί του που πήγαν στη Ριζούπολη για να στηρίξουν την ομάδα τους, βλέποντας το πρόσωπο που παρουσίασε στα πρώτα 45 λεπτά επιδόθηκαν σε έντονες αποδικιμασίες προς τους παίκτες με το σφύριγμα της λήξης και αποχώρησαν αγανακτισμένοι από την εξέδρα.

ΟΦΗ: Άνετη πρόκριση
Την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΟΦΗ, νικώντας 2-1 τον Ηρακλή στο «Γεντί Κουλέ». Ο Ογκμπόε στο 37' και ο Βουό στο 75' πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, ενώ μείωσε το 91' ο Λουκίνας για τον «Γηραιό» που έμεινε εκτός συνέχειας.

Ήταν ένα ματς «άχαρο» και για τις δύο ομάδες, που γνώριζαν εξ αρχής ότι τους βόλευε η ισοπαλία, συνεπώς καμία δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Παρόλα αυτά, στην πρώτη καλή στιγμη του αγώνα, το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Στο 37' ο Βουό πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Ογκμπόε, ο οποίος πλάσαρε τον Γιαννίκογλου και έγραψε το 1-0.

Θα έλεγε κανείς ότι ένα γκολ κόντρα στη «λογική» του αγώνα θα δημιουργούσε διαφορετικές συνθήκες στο β' ημίχρονο. Φευ! Η σκοπιμότητα κυριάρχησε ξανά, αφού ο Ηρακλής που «καιγόταν» για το γκολ είχε αποφασίσει να μη ρισκάρει από νωρίς.

Άρχισε να γίνεται κάπως πιο κινητικός μετά το 65', όταν μπήκε στο ματς ο Περόνε όμως τα όνειρά του για πρόκριση έσβησαν στο 75', όταν ο Βουό με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-0 χαρίζοντας στον ΟΦΗ την πρώτη θέση και το «καλό» εισιτήριο για τους «16». Το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουκίνας μείωσε σε 2-1 δίνοντας «άγρια ομορφιά» στα δευτερόλεπτα που απέμεναν, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β' φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο:
Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1
Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4
Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1
Άρης-Βέροια 0-0
Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-5
Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-3
ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς 1-2
Αναγέννηση Καρδίτσας- Κέρκυρα 0-6
Λαμία-ΑΕΚ 0-0
Τρίκαλα-ΑΕΛ 1-0
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 0-7
Σπάρτη-Ολυμπιακός 0-1
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 0-3
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3
ΟΦΗ-Ηρακλής 2-1
Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 3-4
________________________
65 ευρώ το λεπτό ο Μέσι
Η Μπαρσελόνα του προσφέρει συμβόλαιο με 35 εκ. ευρώ ετήσιες αποδοχές

Η Μπαρσελόνα προσφέρει 35 εκατ. ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές στον Λιονέλ Μέσι, προκειμένου ο Αργεντινός σούπερ σταρ να εξακολουθήσει να φοράει τη φανέλα της. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ισπανία, οι Καταλανοί είναι αποφασισμένοι να αυξήσουν σημαντικά τον μισθό του Λιονέλ Μέσι, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να «αποκρούσουν» το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν γι' αυτόν Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σ.Ζ.

Έτσι του προσφέρουν 35 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας κατά 11 εκατ. ευρώ τον καθαρό ετήσιο μισθό του, φτάνοντας στο ακαθάριστο ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ! Αυτό θα σημαίνει ότι ο Αργεντινός θα κερδίζει περίπου 2,91 εκατ. ευρώ τον μήνα ή 725.000 την εβδομάδα, 93.548 ευρώ την ημέρα, 3.897 ευρώ την ώρα, 64,96 ευρώ κάθε λεπτό!

Στον τελικό η Ρεάλ
Χάρη σε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Κριστιάνο Ρονάλντο στις... καθυστερήσεις του δεύτερου μέρους, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Αμέρικα του Μεξικού στη Γιοκοχάμα, στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον τίτλο, για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, απέναντι στην ιαπωνική Κασίμα Άντλερς. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και ο «μικρός» τελικός, μεταξύ της Αμέρικα και της κολομβιανής Ατλέτικο Νασιονάλ.

Το σημερινό τέρμα πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς για την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων απέναντι στην Κλουμπ Αμέρικα και δημιούργησε ρεκόρ.

Αυτό γιατί θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καριέρα του, καθώς ήταν το νούμερο «500» στην καριέρα του Πορτογάλου σε διασυλλογικό επίπεδο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει 5 τέρματα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, 118 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τη Ρεάλ 377, σε 367 συμμετοχές με τη φανέλα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα