Πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου

Ολιγωρία των αστυνομικών αρχών καταγγέλλουν οι γονείς παιδιού εννέα ετών, καθώς, έξι μήνες μετά την καταγγελία τoυς σε συγκεκριμένο αστυνομικό σταθμό, δεν έχει καταχωρισθεί υπόθεση για ποινική διερεύνηση.

Συγκλονίζει η νέα υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης εννιάχρονου παιδιού από πρόσωπο που υπηρετούσε στο παρελθόν στην Εθνική Φρουρά, καθώς και ο τρόπος διαχείρισης της από τις αστυνομικές αρχές, στην επαρχία Λευκωσίας.

Το περιστατικό που αποκαλύπτει το Σίγμα, καταγγέλθηκε στην αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορά παιδί του οποίου η οικογένεια γειτνίαζε με το θύτη.

Το εννιάχρονο παιδί επισκεπτόταν κατά διαστήματα το ζεύγος που διέμενε δίπλα και τύγχανε βοήθειας, κάποιες φορές, για τα σχολικά του μαθήματα κατά τις απογευματινές ώρες.

Μετά από πάροδο χρόνου, αποκάλυψε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι ο φερόμενος θύτης, επιχειρούσε άσεμνες πράξεις, θωπεύοντας τα γεννητικά όργανα και προβάλλοντας στον υπολογιστή, υλικό ακατάλληλου περιεχομένου με ερωτικές σκηνές.

Το συγγενικό πρόσωπο ενημέρωσε αμέσως τους γονείς, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν εξηγήσεις από το φερόμενο θύτη.

Στην αρχή διέψευσε τα πάντα με τη στήριξη της συντρόφου του.

Το παιδί στη συνέχεια εκδήλωσε φοβίες αποκαλύπτοντας, ότι δεχόταν απειλές πως αν έλεγε οτιδήποτε θα πάθαινε κακό η οικογένεια του.

Οι γονείς όπως κατήγγειλαν στο ΣΙΓΜΑ, μη έχοντας επιλογή προσέφυγαν στην αστυνομία, μέλη της οποίας αφού έλαβαν την κατάθεση τους παρότρυναν να μην προχωρήσουν στην καταγγελία.

Ταυτόχρονα κάλεσαν το καταγγελλόμενο πρόσωπο για ανάκριση και φέρεται να παραδέχθηκε προφορικά τις άσεμνες πράξεις του.

Οι αστυνομικοί υπέδειξαν δύο επιλογές στους γονείς: "Ή προχωρείτε στα δικαστήρια τζιαι τραβολοάτε το μωρό σε ιατροδικαστές, αστυνομίες για καταθέσεις και ψυχολόγους, ή, παίρνετε το μωρό σπίτι, φεύγει αυτός που τη γειτονιά και προσπαθείτε σιγά σιγά να ηρεμήσετε.

Φοβούμενοι για τις συνέπειες οι γονείς του παιδιού υπέγραψαν πως δεν θα προχωρούσαν δικαστικώς, υπό την προϋπόθεση να άλλαζε σπίτι ο θύτης.

Μετά πάροδο μίας βδομάδας οι γονείς του παιδιού, μετέβησαν στο ΤΑΕ αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την καταγγελία.

Ακολούθησε εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή ο οποίος διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί δεν είχε πέσει θύμα βιασμού.

Αποτέλεσμα ήταν η οικογένεια του παιδιού να αναγκαστεί να μετακομίσει από την ιδιόκτητη οικία, για να μην υπάρχει επαφή με το φερόμενο θύτη, να ενοικιάζει σε άλλη περιοχή και να βρίσκεται σε οικονομική δυσμένεια εξαιτίας της αναστάτωσης.

Μάλιστα οι αστυνομικοί όπως καταγγέλλουν οι γονείς, τους παρότρυναν να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση του θέματος, προκειμένου να μην εκτεθεί το ανήλικο παιδί.

Το παιδί μέχρι και σήμερα τυγχάνει ψυχοθεραπείας από κυβερνητικό γιατρό.

Παρόλο που είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του υπόπτου, αυτό δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Μετά πάροδο έξι μηνών και αφού το παιδί έλυσε τη σιωπή του και αποκάλυπτε σταδιακά κι άλλες ενέργειες του υπόπτου, η οικογένεια προχώρησε και σε δεύτερη καταγγελία, αυτή τη φορά κατά των αστυνομικών, προς τον αρχηγό του Σώματος, καταγγέλλοντας ολιγωρία των μελών της δύναμης.

Τόσο η κ.Κουρσουμπά όσο και ο Εκπρόσωπος Τυπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, προέβηκαν σε δηλώσεις μετά την αποκάλυψη του ρεπορτάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα