Πρώτο βήμα δικαίωσης "βλέπουν" οι κάτοχοι αξιογράφων

Εν μέσω έντονων διαφωνιών και χωρίς στοιχεία για τις κεφαλαιακές επιπτώσεις, συνεχίστηκε η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, για συμψηφισμό δανείων, που λήφθηκαν με εξασφαλίσεις αξιόγραφα.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Κοιν. Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος ανέφερε πως «Εξακολουθεί να υπάρχει έντονη διαφωνία από πλευράς Κυβέρνησης, Υπουργείου Οικονομικών. Έντονη διαφωνία από ΚΤ, οι οποίες έχουν προβάλει συγκεκριμένα επιχειρήματα».

Προβληματική

χαρακτηρίζει την πρόταση νόμου, η Τράπεζα Κύπρου, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- πως όλες οι εκδόσεις αξιογράφων δεν έγιναν με τον ίδιο τρόπο. «Ενώ τα δάνεια μεταφέρθηκαν δια διατάγματος στην Τράπεζα Κύπρου, η εξασφάλιση αυτών των δανείων δεν μεταφέρθηκε ποτέ και ως εκ τούτου δεν έχουμε κάτι έναντι του οποίου να μπορεί να συμψηφίσει η Τράπεζα Κύπρου» αναφέρει ο Δ/ντής Εταιρικών Υποθέσεων Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Περσιάνης.

Την ίδια στιγμή, εξαπατημένοι και κατάφωρα αδικημένοι δηλώνουν οι κάτοχοι αξιογράφων, οι οποίοι θεωρούν ότι η εν λόγω πρόταση είναι η αρχή, για εξωδικαστική δικαίωση τους.«Με αυτό λύνεται ένα μέρος του προβλήματος των αξιόγραφων, αναμένουμε πάρα κάτω. Μια δεύτερη πρόταση νόμου που να δικαιώνει και τους υπόλοιπους κατόχους αξιόγραφων» τονίζει ο Πρόεδρος Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, ολοκληρώνεται την επόμενη Δευτέρα και η πρόταση αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα