Πρώτο κουδούνι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αναμένοντας τα πρώτα προβλήματα

Το πρώτο κουδούνι για 50 χιλιάδες μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης και 13 χιλιάδες μαθητές των δημόσιων νηπιαγωγείων θα ηχήσει αύριο.

Με σύμμαχο την εμπειρία των προηγούμενων τριών χρόνων που τους έδωσε η πανδημία, οι μαθητές θα αρχίσουν την χρονιά με φυσική παρουσία. Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν δεν διαφέρουν από τα περσινά.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας για τα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι προαιρετική, ενώ οι μεγαλύτεροι προτρέπονται να την χρησιμοποιούν.

Κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για την προαιρετική υποβολή σε τεστ

των μαθητών της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄. Παράλληλα, σε πολλά θρανία έχουν τοποθετηθεί μονά θρανία.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, αναμένουν ότι θα προκύψουν προβλήματα τα επόμενα 24 ώρα.

Όσο αφορά την ιχνηλάτηση παραμένει στην τακτική του σταυρού, δηλαδή αν βρεθεί ένα κρούσμα στην τάξη τότε παραμένουν στο σπίτι μόνο τα παιδιά που κάθονταν μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά του παιδιού που είναι θετικό στον ιό.

Αν είναι ο εκπαιδευτικός κρούσμα, μένουν στην τάξη τα παιδιά της πρώτης σειράς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, κατά την νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν συνολικά 330 δημοτικά σχολεία και 271 δημόσια νηπιαγωγεία και 9 σχολεία ειδικής εκπαίδευσης.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, καθώς και άλλες ανάγκες της στελέχωσης, οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό υπολογίζονται στους 4.532 δασκάλους δημοτικής εκπαίδευσης.

Δείτε το ρεπορτάζ 

Διαβάστε ακόμη: ΠΟΕΔ: Ζητούμενο η φυσική παρουσία στα σχολεία-Θα προκύψουν διάφορα ζητήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτο,proto