Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί μετά την κρίση στην Πόλη

Την πρώτη συνάντηση, μετά την κρίση, που δημιουργήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη, θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα μεταβούν στο Σπίτι της Συνεργασίας στη νεκρή ζώνη, προκειμένου να παραστούν στην πρώτη εκδήλωση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή

μαθητών από τις δύο κοινότητες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 08.30 το πρωί στο Σπίτι της Συνεργασίας με τη συμμετοχή 50 Ελληνοκύπριων και 50 Τουρκοκύπριων μαθητών και μαθητριών ηλικίας 11-12 χρόνων. Τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, κατασκευές τέχνης, παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου και άλλα.

Οι δύο ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, θα μεταβούν στο χώρο γύρω στις 11.30 και θα επισκεφθούν όλα τα εργαστήρια που θα είναι σε εξέλιξη εκείνη την ώρα. Θα μιλήσουν λίγο με τα παιδιά και μετά θα βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 12.15.

Αναστασιάδης: Η λύση δεν πρέπει να αφήνει νικητές ή ηττημένους

Η λύση του Κυπριακού, που επιδιώκουμε, δεν θέλουμε να δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην τελετή εγκαινίων των νέων ιδιόκτητων κτηρίων της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία.

Στόχος, τόνισε, είναι η επίτευξη λύσης, η οποία θα διασφαλίζει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών.

Χωρίς αμφιβολία αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο διάλογο, είπε, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος παγιώνει ορισμένα από τα προβλήματα και αυξάνει τις δυσκολίες στην επίλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα