Πρώτη νίκη για τον Άρη (Φώτος & Βίντεο)

Σπουδαία νίκη, την πρώτη του στο πρωτάθλημα πέτυχε αποψε ο Άρης επικρατώντας της ΕΝΠ , με 2-1 στο Τσίρειο στάδιο.

Η ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ εντούτοις κατάφερε να ανατρέψει τας εις βάρος της δεδομένα και να πάρει το υπερπολύτιμο τρίποντο, το οποίο θα τη βοηθήσει πολύ ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρούν ρυθμό

και να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από το αντίπαλο τέρμα.

Η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα έγινε από την ΕΝΠ στο 7' όταν ο Μπούτιμιρ πάσαρε ιδανικά στον Μπασόφ, το πλασέ του οποίου όμως πήγε στην αγκαλίά του τερματοφύλακα του Άρη, Νουρεντινόσκι. Στη συνέχεια η μπάλα ανεβοκατέβαινε προς τις δύο εστίες χωρίς όμως οι δύο ομάδες να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο πρώτο 20λεπτό το παιχνίδι ήταν γενικά ανούσιο κάτι που ασφαλώς δυσαρέστησε τους λιγοστούς φιλάθλους που βρίσκονταν στις εξέδρες του Τσιρείου.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβαίνουν και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 28' με τον Μπασόφ. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου εκμεταλλεύτηκαν το λάθος στο κέντρο της άμυνας της Ελαφράς Ταξιαρχίας και ο Μπούντιμιρ πάσαρε στο Μπασόφ ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρια να πάει χαμένη και έγραψε το 0-1 για την ομάδα του.

Οι ποδοσφαιριστές του Νακόε στη συνέχεια πείσμωσαν και 8 λεπτά αργότερα στο 36' κατάφεραν να απαντήσουν με τον Μπόνιφεϊς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα πάρε βάλε του Ευσταθίου κάνοντας έτσι το 1-1.

Μετά που έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ο Άρης έγινε πιο επικίνδυνος και στο 42' ο Μπανγκούρα έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιασει τα τέρματα της ομάδας του, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.

Γενικότερα στο Α' ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερα διαστήματα, ιδιαίτερα με το γκολ που δέχτηκαν.

Στην επανάληψη, η ΕΝΠ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Στο 61' ο Σβόγιτς έκανε ένα δυνατό σουτ, το οποίο αποκρούστηκε από το Νουρεντινόσκι. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Βούκσεβιτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί μπροστά στην εστία του Άρη και στο 67' ο Νουρεντινόσκι παρενέβηκε σωτήρια προτού περάσει τη γραμμή τέρματος από παρεμβολή συμπαίκτη του.

Στο 73' ο Πούλπο εξ' επαφής δεν κατόρθωσε να κάνει το 2-1, κάτι που έκανε τελικά ο Αουρέλιο στο 82' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Συγκεκριμένα στο 81' ο Τσιακλής στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του κλώτσησε άτσαλα τον Κύπρου και σωστά ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα. Πολύ σημαντική νίκη για τον Άρη η οποία ήταν και η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα.

Άρης: Νουρεντινόσκι, Μποργκ, Οζίας, Χριστοφόρου, Αουρέλιο, Ευσταθίου, Παναγή, Μπανγκούρα, Μαραγκουδάκης (75΄ Ράντι), Αντωνίου (46΄ Κύπρου), Μπονιφέις (51΄ Γκονζάλες).

ΕΝΠ: Αμπάρης, Πιερέττης, Σίλβα, Τσιακλής, Μπασόφ (46΄ Βούκσεβιτς), Άντιτς, Μέγκαχεντ, Σβόγιτς (79΄ Ντίξον), Κουμής (54΄ Μπάουμαν), Βαλιάνος, Μπούντιμιρ.

Κίτρινες: Αουρέλιο, Μπονιφέϊς, Κύπρου / Τσιακλής, Μέγκαχεντ (4η).

Keywords
Τυχαία Θέματα