Πρώτη Κυριακή των κυνηγών: Χωρίς προβλήματα και αρκετό θήραμα

Η πρώτη Κυριακή των κυνηγών, όπως την ονομάζουν, είναι από σήμερα γεγονός, αφού πέραν των 17 χιλιάδων κυνηγών μπήκαν κυριολεκτικά στη μάχη.
Οι προετοιμασίες για την επίσημη πρώτη του κυνηγίου Φάσσας – Τρυγονιού άρχισαν εδώ και μέρες. Οι κυνηγοί πανέτοιμοι ξεχύθηκαν στις ορεινές περιοχές καραδοκώντας βέβαια για θήραμα.

Πολλοί ήταν αυτοί που κυριολεκτικά κατόπτευσαν περιοχές και έσπευσαν από χθες βράδυ να πιάσουν τα πόστα τους.Το κυνήγι φάσσας – τρυγονιού θα διαρκέσει συνολικά πέντε Κυριακές.

Οι κυνηγοί δηλώνουν σχετικά ευχαριστημένοι από το θήραμα που έχουν

πετύχει.

Η Υπηρεσία Θήρας και άλλες αρμόδιες Αρχές βρίσκονταν σε εγρήγορση για αποτροπή οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Η Αστυνομία διεξήγαγε συστηματικούς ελέγχους των κυνηγών, με στόχο την πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.  Ιδιαίτερα τα μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας που εδρεύει στη Μ.Μ.Α.Δ., καθώς επίσης και μέλη που εργάζονται στους Αστυνομικούς Σταθμούς Υπαίθρου, κατάρτησαν ειδικό σχέδιο δράσης για πάταξη αδικημάτων λαθροθηρίας, αλλά και για παροχή βοήθειας προς τους κυνηγούς.

Επί ποδός και το τμήμα δασών απευθύνοντας έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το άναμμα φωτιάς καθώς και η ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων.  Να σημειωθεί ότι το κυνήγι στην νεκρή ζώνη απαγορεύεται, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, το εξώδικο πρόστιμο για κυνηγό που θα εντοπιστεί να κυνηγά χωρίς να είναι κάτοχος ανανεωμένης άδειας κυνηγίου, είναι €2.000 συν το τέλος των αδειών κυνηγίου που δεν έχει ανανεώσει τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα