Βλέπουν κακόβουλη ενέργεια πίσω από την πυρκαγιά στη Λάρα

Εμπρησμό βλέπει πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Λάρα στον Ακάμα και που έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών το απόγευμα της Κυριακής, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε πως, «το πρώτο στοιχείο είναι ότι στην περιοχή δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα η οποία να δικαιολογεί την πυρκαγιά. Με το στοιχείο αυτό αλλά και το γεγονός ότι εκδηλώθηκαν δύο διαφορετικές εστίες οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται

για κακόβουλη ενέργεια».,

Ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε πως οι πυρκαγιές που σημειώνονται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα αφορούν τις περισσότερες φορές κακόβουλη ενέργεια.

Σημειώνεται πως, χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:30, αφού έκαψε 1,5 εκτάρια δασικής γης καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.

Ωστόσο, πυρκαγιά είχε ξεσπάσει περίπου την ίδια ώρα και στο χωριό Πελαθούσα της Πάφου, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο λίγο αργότερα.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα