Πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στον Δήμο Λακατάμιας

Πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στη Λακατάμια και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, με τρομερή εκλογική άνεση για τη Φωτούλα Χατζήπαπα.

Η κα Χατζήπαπα, μέχρι στιγμής, με καταμετρημένο το 55%-60% των ψήφων, εξασφαλίζει ποσοστό μεταξύ 45%-50%, σε αντίθεση με τους ανθυποψηφίους της, οι οποίοι εξασφαλίζουν κάτω από 20%.

Το ποσοστό αυτό ερμηνεύεται ως αδιαμφισβήτητη νίκη για την κα Χατζήπαπα.

Η Φωτούλα Χατζήπαπα είναι ιατρός και εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, ως Ιατρικός Λειτουργός 1ης τάξης. Εργάστηκε ως ιδιώτης ιατρός στη Λακατάμια για 18 χρόνια.

Είναι κάτοχος πτυχίου

Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Σόφιας και μεταπτυχιακού Διπλώματος του πανεπιστημίου Surrey Αγγλίας, στη Γενική Ιατρική. Στη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στη Φοιτητική Οργάνωση Κυπρίων Βουλγαρίας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια προβολής της Κύπρου και του Κυπριακού προβλήματος.

Η δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στα κοινά της Λακατάμιας.

Το 1991 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Επανεκλέγηκε το 1996 και το 2001. Από το 1996 μέχρι το 2004 ήταν υπεύθυνη της Δημοτικής Ομάδας. Διετέλεσε πρόεδρος των επιτροπών Προσωπικού, Υγείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Κέντρου Λακατάμιας εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, και μετέπειτα εκπροσωπόντας τον ΑΟΛ Λακατάμιας. Συμμετείχε, ακόμη, στο ιδρυτικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Λακατάμιας.

Σημαντική κρίνεται η συμμετοχή της στην επιτροπή αγώνα που πέτυχε την απομάκρυνση του εργοστασίου κατασκευής μπαταριών DEXEL από τη Λακατάμια. Συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια Συνδέσμων Γονέων, στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ευημερίας Λακατάμιας (ΣΚΕΛ) και σε τοπικά σωματεία (αντιπρόεδρος του ΑΟΛ Λακατάμιας). Συμμετείχε στην τοπική επιτροπή του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ και είναι η υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Αιμοδοσίας του Συνοικισμού Αγίου Μάμα Λακατάμιας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Keywords
Τυχαία Θέματα