Συνελήφθη ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

17:40 18/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην προβλήτα του λιμανιού της Κάσου προσέκρουσε σήμερα το πρωί το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του και της διαδικασίας πρόσδεσης. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση μικρού ρήγματος στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης.

Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση των 31 επιβατών, των 9 φορτηγών και των 2 αυτοκινήτων, το πλοίο απέπλευσε για Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του Πλοιάρχου ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς

καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καρπάθου και μετά από τη σχετική ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο Πλοίαρχος. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, από την αρμόδια Λιμενική Αρχή Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα