Προτεραιότητα η προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα, λέει η ΟΠΟΚ

Σειρά αποφάσεων για συνέχιση του αγώνα για προστασία του περιβάλλοντος έλαβε στην Γενική της Συνέλευση το περασμένο Σάββατο η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ). Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία θέτει ως προτεραιότητες την προστασία της Χερσονήσου Ακάμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της ΟΠΟΚ στην αξιολόγηση τριών Σχεδίων Ανάπτυξης, στην προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών με ιδιαίτερη οικολογική αξία, στη ριζική τροποποίηση και οριστική κατάργηση

της πολιτικής ανέγερσης μεμονωμένης κατοικίας, στην παρακολούθηση της διαδικασίας εναρμόνισης της νομοθεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Έβδομο Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου και στην αποτροπή της κατασκευής νέων κυματοθραυστών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης, η ΟΠΟΚ θέτει ως προτεραιότητες την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Εγκαταλελειμμένων Μεταλλείων, την αποτροπή της επέκτασης του δημόσιου οδικού δικτύου διαμέσου των Εθνικών Δασικών Πάρκων Ακαδημίας ή/και Αθαλάσσας, και την μετεγκατάσταση μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος από οικιστικές περιοχές.

Δράσεις θα συνεχίσουν να αναλαμβάνονται επίσης για την κλιματική κρίση, τις βιώσιμες μεταφορές, την ενέργεια, την ευημερία των ζώων και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΟΠΟΚ καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως: Πρόεδρος ο Χρίστος Κάρουλλας, Αντιπρόεδρος η Μυρούλα Χατζηχριστοφόρου, Γραμματέας ο Πέτρος Πασιάς, Ταμίας ο Νίκος Κουζουπής και Οργανωτικός Γραμματέας ο Αχιλλέας Αχιλλέως.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα