Πάναγρα: Απορριμματοφόρο προκάλεσε ζημιά σε καλώδια και προκλήθηκε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά την Παρασκευή στην περιοχή κοντά στα Πάναγρα και τον Κορμακίτη προκλήθηκε όταν ένα απορριμματοφόρο προκάλεσε ζημιά σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού, ανακοίνωσε χθες αργά το απόγευμα η «αρχή ηλεκτρισμού».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «αρχής» αναφέρει ότι σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων αυτοπτών μαρτύρων, η καταστροφή ξεκίνησε όταν ένα απορριμματοφόρο κατέστρεψε τις γραμμές μεταφοράς στην περιοχή.

Ως «αρχή ηλεκτρισμού», στην έρευνα που πραγματοποιήσαμε με τις τεχνικές μας ομάδες στον τόπο του συμβάντος, εντοπίστηκαν

στοιχεία που επιβεβαιώνουν το περιστατικό με το απορριμματοφόρο, προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν κοινοποιήθηκαν και στην «αστυνομία», προστίθεται, με την ευχή όλοι να δώσουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας τέτοιας καταστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ είχε δηλώσει ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρες σε καλώδια της ηλεκτρικής. Ο τ/κ Τύπος του Σαββάτου ανέφερε ότι υπήρχαν σκουπιδότοποι κοντά στα Πάναγρα, όπου φέρεται να ξεκίνησε τουλάχιστον η μια εστία.

Από την φωτιά κάηκαν μεταξύ 700 – 1000 στρεμμάτων δασικής, θαμνώδους και καλλιεργήσιμης έκτασης.

Διαβάστε ακόμη: Πυρκαγιά στο Καλό Χωριό Λάρνακας – Κινδύνευσαν σπίτια

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα