Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Άλμπα Βερολίνου

Η Άλμπα Βερολίνου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την σειρά με την Λούντβιγκσμπουργκ, καθώς πήρε δεύτερη νίκη (75-74), κατακτώντας επιβλητικά το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Γερμανίας.

Για ένατη φορά στην ιστορία της, η Άλμπα Βερολίνου έφτασε στην κορυφή της Γερμανίας. Η ομάδα του Αϊτο Ρενέσες ολοκλήρωσε μία «μαγική» σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έκανε το double, μετά την κατάκτηση και του Κυπέλλου Γερμανίας, κάτι που είχε να συμβεί από το 2003.

17 χρόνια μετά, λοιπόν, η ομάδα του

Βερολίνου επιβεβαίωσε την κυριαρχία της εντός των συνόρων. Άλλωστε, μετά τημ νίκη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών με 88-65 ήταν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Και στο Game 2 της σειράς κατάφερε να συντηρήσει το προβάδισμά της, αλλά και να φτάσει σε μία ακόμα νίκη.

Οι παίκτες του Ρενέσες δεν ήθελαν να κάνουν... θρίλερ την υπόθεση τίτλος και έτσι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πήραν τα ηνία, ελέγχοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά ήταν στο +13 για τους «κίτρινους» (54-67) και στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Ρενέσες χαλάρωσαν, φτάνοντας ωστόσο στην νίκη.

Νίλς Γκίφεϊ και Μάρτιν Χέρμανσον είχαν από 14 πόντους και ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας τους. Σημαντική ήταν αι η παρουσία των Μάρκους Έρικσον (13π, 5ρ) και Λάντρι Νόκο (12π, 4ρ). Από την Λούντβιγκσμπουργκ, που για ακόμα ένα παιχνίδι αγωνίστηκε χωρίς τον Μάρκος Νάιτ, που ήταν τραυματίας, ο Τόμας Ουίμπους μέτρησε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 35-42, 54-67, 74-75.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα