Πρωταθλητές της υποκρισίας

Οι εικόνες από τους πανηγυρισμούς της λαοθάλασσας των φίλων της Ομόνοιας στο «Ηλίας Πούλλος» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κάνουν από χθες το γύρο του διαδικτύου. Η ουσία του θέματος δεν αφορά την Ομόνοια και τους φίλους της. Όποια ομάδα και αν κατακτούσε το πρωτάθλημα, τα ίδια μάλλον θα βλέπαμε και σε άλλες επαρχίες. Το θέμα είναι η υποκρισία.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την αποτυχία ενός ολόκληρου συστήματος, πολιτικού, κομματικού, κοινωνικού να διαχειριστεί αυτό για το οποίο κάναμε θυσίες όλους τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας. Την δημόσια υγεία. Τα ψεσινά γεγονότα, η Κυβέρνηση

τα επέτρεψε, η Αστυνομία τα ανέχτηκε, οι πολιτικοί κρύφτηκαν και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας αρχικά οργίστηκε και μετά απλά ξενέρωσε.

Μπροστά στον βωμό βλέπετε των βουλευτικών εκλογών, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και ειδικά η αντιπολίτευση του ΑΚΕΛ δεν βρήκε να πει ακόμη ούτε λέξη για το κουρέλιασμα των μέτρων κατά της πανδημίας. Εν μια νυκτί ξεχάστηκαν και οι ευαισθησίες τους για την «επιδημιολογική εικόνα» και για τις ΜΕΘ και για τους ηλικιωμένους και για τις επιπτώσεις στον τουρισμό κτλπ.  Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα ερώτημα θέτουν όλοι από χθες «Καλάν, μετά από αυτά, θα μας γράψει εμάς τώρα η Αστυνομία ξεχάσαμε τη μάσκα ή δεν έχουμε rapid test;».

Υπάρχουν και οι υποκριτές με ιδεολογικό άρωμα. Γι'αυτόυς  ο κόσμος χωρίζεται σε εμάς και τους άλλους. Εκείνοι που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες και καλούσαν την Κυβέρνηση να επέμβει αλλά χθες την είδαν αλλιώς. Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προσπαθώντας να εξισώσουν τις δυο περιπτώσεις. Συνελλήφθησαν όμως offsite. Ξεχνούν ασφαλώς ότι υπάρχουν και εκείνοι που διαφώνησαν και με τα δυο και τήρησαν πραγματικά τα μέτρα επειδή δεν θέλουν θα θέσουν σε κίνδυνο την ζωή των γύρω τους. 

Πρωταθλητές λοιπόν της υποκρισίας με την αξιοπρέπειά μας να υποβιβάζεται κατηγορία.

Αλλά στην τελική, αυτοί είμαστε!

O VARιάνος 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωταθλητές,protathlites