Πρόσφυγας 78 ετών χτίζει στο κατεχόμενο χωριό του

Την τολμηρή απόφαση να επιστρέψει στο κατεχόμενο χωριό του, τον Λάρνακα της Λαπήθου έλαβε ο 78χρονος Νικόλας Σκουρίδης.

Το 2010 αποτάθηκε στην επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων για επιστροφή της ακίνητης του περιουσίας. Η απόφαση για επιστροφή οικοπέδου εντός της κοινότητας εμβαδού 350 τ.μ. εξεδόθη από την επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο Νικόλας Σκουρίδης, κάτοικος σήμερα Αγίου Δομετίου και πατέρας τριών παιδιών, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα. Εξασφάλισε σχετικές άδειες από τις λεγόμενες υπηρεσίες των κατεχομένων και ξεκίνησε ανέγερση διώροφης κατοικίας.

Σύμφωνα με τον

ίδιο ανέπτυξε φιλίες με αρκετούς Τ/κ και όταν επισκεπτόταν τη γενέτειρα του έπιναν μαζί καφέ και πολλές φορές συνέτρωγαν. Οι εργασίες όμως ανέγερσης της κατοικίας του στη φάση των προπαρασκευαστικών και χωματουργικών ανέτρεψαν άρδην το φιλικό κλίμα, με μερίδα Τ/κ να αντιδρά έντονα.

Στον Λάρνακα της Λαπήθου κατοικούν σήμερα Τ/κ από χωριά της Πάφου, όπως Κρήτου Τέρα, Τέρα, Μελάνδρα, Ακουρσό και Λουκρούνου.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Σκουρίδη δεν είναι ο πρώτος που αποφασίζει να επανεγκατασθεί, φέρνοντας το παράδειγμα ελληνοκύπριου που διαμένει στον κατεχόμενο Δαυλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα