Πρόκριση για Τσεχία...Σφαλιάρα για Ολλανδία (βιντεος)

Απευθείας θέση στα τελικά του Euro 2016 έκλεισε η Τσεχία με τη νίκη που πήρε στην έδρα της Λετονίας. Οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι και μόλις στο 13' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Λιμπέρσκι. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 25ο λεπτό δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα από τον Νταρίντα.

Το μόνο που κατάφερε η Λετονία, ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 73' με τον Ζιούζινς.

Λετονία: Βάνινς, Μαξιμένκο, Ντούμπρα, Γκορκς, Κάμες (29' Βισνάκοβς), Ταράσοβς, Φρεϊμάνις (33' Γκαμπόβς), Ζιούζινς, Φέρτοβς, Καρασάουσκς

(66' Κάουνα), Ράκελς

Τσεχία: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Προτσάζκα, Λιμπέρσκι, Σούτσι, Ντοκάλ (90' Ζέμπρε-Σελασιέ), Κολάρ (46' Κρέιτσι), Παβέλκα, Νταρίντα, Σκόντα, Σούραλ (77' Βανέκ)


Τουρκία-Ολλανδία 3-0

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα οι Τούρκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Αρντά Τουράν έβγαλε μια μπαλιά πάρε-βάλε στον Οζιακούπ και ο νεαρός μέσος νίκησε τον Σίλεσεν, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της Τουρκίας. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν επαναπαύτηκαν στο υπέρ τους αποτέλεσμα και στο 26 λεπτό, ο Αρντά Τουράν αυτή τη φορά εκτέλεσε και έγραψε το 2-0 μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια.

Η απογοητευτική εικόνα της Ολλανδίας συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Ντάνι Μπλιντ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία, ενώ στο 85' ο Μπουράκ Γιλμάζ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Βέβαια στην αρχή της φάσης είχε γίνει επιθετικό φάουλ που δεν το είδε ο ρέφερι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Τούρκους θριαμβευτές και τους "οράνιε" εκτός των θέσεων που οδηγούν στο EURO 2016. Κομβικές θα είναι πλέον οι επόμενες δύο αγωνιστικές. Η Ολλανδία αντιμετωπίζει το Καζακστάν εκτός (10 Οκτώβρη) και την Τσεχία εντός (13 Οκτώβρη), ενώ η Τουρκία παίζει με την Τσεχία εκτός (10 Οκτώβρη) και την Ισλανδία εντός (13 Οκτώβρη).

Τουρκία: Βολκάν, Οζμπαϊρακλί, Μπαλτά, Αζίζ, Τσαλχάνογλου (65' Τοπάλ), Οζϊακούπ (83' Σαχάν), Ινάν, Τουράν (58' Σεν), Τουφάν, Ερκίν, Γιλμάζ

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φαν ντερ Βιλ, Ντε Φράι (46' Βαϊνάλντουμ), Μπρούμα, Ρίεντελβαλντ, Μπλιντ (75' Ντε Γιονγκ), Κλάασεν, Σνάιντερ, Ντεπάι, Φαν Πέρσι, Ναρσίνγκ (70' Πρόμες)


Μπορεί για τους περισσότερους το Μάλτα-Αζερμπαϊτζάν να φάνταζε ως ένα βαρετό παιχνίδι δεδομένου ότι οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί, ωστόσο μόνο τέτοιο δεν ήταν. Οι φιλοξενούμνοι μπήκαν ορεξάτοι στο γήπεδο και στο 36' έγραψαν το 1-0 με τον πολύ καλό, Αμιργκουλίγεβ.

Η Μάλτα κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους χάρη σε ένα απίστευτο τέρμα του αρχισκόρερ της, Μάικλ Μιφσούντ, ενώ 15 λεπτά αργότερα έκανε και την απόλυτη ανατροπή με γκολ του Εφιόνγκ. Το μαχητικό Αζερμπαϊτζάν όμως ισοφάρισε εκ νέου στο 80' με τον Αμιργκουλίγεβ. Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Μάλτα: Χογκ, Μουσκάτ, Άτζιους, Μποργκ, Καμιλιέρι (79' Ζεράφα), Φαίλα (85' Πισάνι), Μπρίφα, Μουσκάτ Ρ., Μιφσούντ (61' Κοχέν), Σκέμπρι, Εφιόνγκ

Αζερμπαϊτζάν: Αγκάγεβ, Γκαράγεβ, Μιζαμπέκοβ, Χουσεΐνοβ, Σαντίγκοβ, Ντεσντεμίροβ, Ναζάροβ (70' Σαντίγκοβ), Αμιργκούλιγεβ, Ταγκίγεβ, Ισμαγίλοβ (73' Αμπντουλαγέβ), Γκουρμπάνοβ (81' Αλίγιεβ)

Συνεχίζει ακάθεκτη η Νορβηγία

Την τρελή της κούρσα με προορισμό τα τελικά του Euro 2016 συνεχίζει η Νορβηγία. Απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο για την απευθείας πρόκριση, την Κροατία (μαζί με την Ιταλία), ήταν κυρίαρχη και κατάφερε να πάρει μια "χρυσή" νίκη με 2-0 που την ανεβάζει στους 16 βαθμούς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, χωρίς κάποια κλασσική ευκαιρία.

Στο δεύτερο όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στο γκολ με τον Μπέργκετ. Από προσπάθεια του ίδιου παίκτη στο 69' ο Τσόρλουκα πέτυχε αυτογκόλ, βάζοντας στην ουσία ταφόπλακα στα όνειρα της Κροατίας για κάτι καλό στο ματς. Πλέον ο 8ος όμιλος αποκτά άγρια ομορφιά με τους Κροάτες να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Euro, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Νορβηγία: Νίλαντ, Χόγλι, Χόβλαντ, Ελαμπντελαουί, Φόρεν, Τετέι, Γιόχανσεν (90+1' Νόρντεβεϊτ), Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ (90' Νίλσεν), Σόντερλουντ (90+4' Μπερίσα), Μπέργκετ

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Τσόρλουκα, Σρνα, Βίδα, Πέρισιτς, Ράκιτιτς (72' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πιάκα (69' Όλιτς), Μάντζουκιτς

Όλα μηδέν για Ουαλία και Ισραήλ στο Κάρντιφ. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι που πήραν έστω το βαθμό της ισοπαλίας χωρίς στην ουσία να έχουν κάνει φάση στο ματς.

Από την άλλη η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, όμως τα τελειώματα δεν ήταν ιδανικά και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Η Ουαλία πάντως συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου, τέσσερις βαθμούς μπροστά από το δεύτερο Βέλγιο.

Ουαλία: Eνεσέι, Γκούντερ, Τέιλορ, Ρίτσαρντς, Ουίλιαμς, Ντέιβις, Έντουαρντς, Κινγκ (86' Βόουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού (79' Τσερτσ)

Ισραήλ: Μαρσιάνο, Μπεν-Χαΐμ, Ντάσα, Ντιγκανί, Μπεν-Χαρούς, Τιμπί, Νάτχο, Μπίτον, Ζάχαβι (90+3' Σαχάρ), Καγιάλ (46' Μπεν-Χαΐμ), Νταμπούρ (46' Χεμέντ)

Keywords
Τυχαία Θέματα