Πρώην υπάλληλος Google τα βάζει με τον διαδικτυακό κολοσσό

Ένας υπάλληλος της Google παραιτήθηκε από την εταιρεία μετά από 13 χρόνια εργασίας, κατηγορώντας τον διαδικτυακό κολοσσό για πολιτική που είναι «100% εστιασμένη στον ανταγωνισμό».

Ο Steven Yegge, πρώην μηχανολόγος της Google, είπε, την Τετάρτη, ότι η εταιρεία «δεν μπορεί πλέον να καινοτομήσει». Πρόσθεσε ότι τα καινούργια προϊόντα που έχει λανσάρει – το smart speaker, το Home, και την εφαρμογή Allo, καθώς και τα Instant Apps – είναι αντιγραφές του Amazon Echo, του WhatsApp και του WeChat.

Σύμφωνα με άρθρο του CNBC, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Yegge έχει επιτεθεί στην Google.

Ασκώντας κριτική στη στρατηγική της εταιρείας, ο Yegge, ο οποίος πήγε στην Google το 2005 από την Amazon, είπε ότι η εταιρεία «δεν έχει κάνει προσπάθεια να αλλάξει, με το νέο τους εσωτερικό σλόγκαν να είναι ‘Επικεντρωθείτε στους χρήστες και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν’. Δυστυχώς, είναι απλά λόγια του αέρα».

Επίσης, είπε ότι οι υπάλληλοι δεν παραθέτουν αρκετό χρόνο να έχουν τακτική επαφή με τους πελάτες, και αντί αυτού περιμένουν από τις δραστηριότητες των ανταγωνιστών να καθορίσουν τις επιλογές του κόσμου.

Τους τελευταίους μήνες, η Google ανταγωνίζεται με την Amazon, καθώς και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν τις πιο φτηνές τιμές στα Cloud τους και έχουν σημειωθεί προβλήματα, με την Google να απαγορεύει τη λειτουργία του Youtube στο Amazon FireTV και την Amazon να απαγορεύει την πώληση προϊόντων της Google. Η Google λάνσαρε επίσης τη δικιά της υπηρεσία για ηλεκτρονικά βιβλία, παρά να την ενσωματώσει με την υπηρεσία που προσφέρει η Amazon ήδη.

Ο Yegge σημείωσε ότι τα σχόλιά του είναι δική του άποψη και δεν αντικατοπτρίζει την άποψη ή τη θέση της Google.

Η Google δεν έχει σχολιάσει τη σχετική κριτική του Yegge.

Keywords
Τυχαία Θέματα