Πρόγραμμα εκμάθησης πρώτων βοηθειών στην ΕΦ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Τάκης Νεοφύτου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προώθησης της ασφάλειας και της υγείας του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, στο

πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Δράσης που έχει εκπονηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό”.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, “ δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενίσχυσης της Πολιτικής Θετικών Κινήτρων για παραγωγική θητεία, μέσα από ένα νέο πρόγραμμα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών στον στρατό”.

Με βάση το Μνημόνιο που έχουμε υπογράψει, συνέχισε, “Υπουργείο Άμυνας και Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός θα συνεργαστούμε με σκοπό την πλήρωση των απαραίτητων κριτηρίων προκειμένου το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Εθνικής Φρουράς να πιστοποιηθεί ως Παροχέας προγραμμάτων εκμάθησης πρώτων βοηθειών. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιημένους εκπαιδευτές και αξιολογητές πρώτων βοηθειών”.

“Πρέπει να πω ότι σε πρώτη φάση, με μέριμνα του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκπαίδευση των 10 πρώτων εκπαιδευτών. Στόχος είναι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι η εκπαίδευση και πιστοποίηση ικανού αριθμού στελεχών και κληρωτών σε όλες τις Μονάδες της Εθνικής Φρουράς”, είπε.

Παράλληλα, ανέφερε, “κατά τη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου, θα ξεκινήσει πιλοτικό Πρόγραμμα Εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών σε εθνοφρουρούς. Από τη νέα ΕΣΣΟ 2016, όλοι οι εθνοφρουροί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, να εκπαιδευτούν και να λάβουν σχετικό δίπλωμα στις πρώτες βοήθειες”.

Το νέο αυτό πρόγραμμα, είπε, “ εντάσσεται, μαζί με σειρά άλλων (όπως το προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης, νεανικής επιχειρηματικότητας, επαγγελματικής κατάρτισης, τεχνικών αυτοάμυνας), στο πλαίσιο της νέας Πολιτικής Θετικών Κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων έτσι ώστε ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος και πιο ωφέλιμος για τους εθνοφρουρούς μας”.

Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκε στην πρόθεση του Οργανισμού να συνδράμει το Υπουργείο Άμυνας στην προσπάθεια προαγωγής του στόχου για την ασφάλεια και την υγεία των στελεχών και των οπλιτών της Εθνικής Φρουράς, τονίζοντας ότι ο Ερυθρός Σταυρός στέκεται πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Συνεχάρη το Υπουργείο Άμυνας για την πρωτοβουλία αυτή και εξέφρασε την πρόθεση να συμβάλει ενεργά έτσι ώστε να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση του όλου σχεδίου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα