Πρόγνωση καιρού: Aραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα

Εποχική χαμηλή πίεση, ενώ η σχετικά θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα

θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και σταδιακά, στα ανατολικά, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της πρωινής χαμηλής νέφωσης και της αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια και τα νοτιοδυτικά παράλια, το απόγευμα, θα καταστούν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα, το απόγευμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και στα νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά ή και το εσωτερικό, κυρίως την Πέμπτη. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα, ενώ από την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να ανέλθει μέχρι το Σάββατο γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα