Υπόθεση Αστρασόλ: Απορρίφθησαν οι εφέσεις – Αυτούσια η απόφαση

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και των άλλων Εφεσιόντων/ Εναγομένων στην υπόθεση Αστρασόλ, αποφαινόμενο ότι η απόφαση παραμένει μη καθοριστική των δικαιωμάτων των διαδίκων ώστε να μην είναι εφέσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είχε εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία έκρινε ότι τα κρούσματα καρκίνου στους Ενάγοντες πέριξ του Εργοστασίου Αστρασόλ στα Λατσία οφείλονται στην λειτουργία του εργοστασίου αυτού.

Αυτή η απόφαση επηρεάζει

μέλη πέραν των είκοσι οικογενειών. Το θέμα των αποζημιώσεων παρέμεινε να αποφασιστεί από τα Δικαστήρια όπου αρχικά είχαν καταχωρηθεί οι αγωγές.

Ακολούθως εφεσιβλήθηκε η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου περί ευθύνης του Εργοστασίου τόσο από τον Γενικό Εισαγγελέα ως Εναγόμενο όσο και από τους υπόλοιπους επηρεασθέντες Εναγόμενους.

Οι Ενάγοντες μέσω των δικηγόρων τους Λουκής Γ. Λουκαίδης &Σία ΔΕΠΕ πρόβαλαν ένσταση στις εφεσεις ισχυριζόμενοι ότι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου για το θέμα της ευθύνης δεν είναι ακόμη εκτελεστή αφού δεν αποφάσισε ακόμη τα δικαιώματα των διαδίκων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο σήμερα απέρριψε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και των άλλων Εφεσιόντων/ Εναγομένων.

Διαβάστε αυτούσια την απόφαση ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα