Πρόεδρος ΠΣΕΜ:Γιατί να έχουν άποψη οι γονείς; - Ο υπουργός ψεύδεται

Την άποψη ότι με τις δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, όχι μόνο παραγκωνίζει από το διάλογο τους μαθητές αλλά προσπαθεί να μειώσει  του ρόλο του μαθητικού κινήματος, εξέφρασε μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), Γιάννης Λαπήθιος, ενώ δήλωσε πως αφού δεν έχουν καλεστεί σε διάλογο είναι έτοιμοι να πάρουν και άλλα μέτρα κατά των τετραμήνων.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου(ΤΕΠΑΚ), στη Λεμεσό, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος

Προδρόμου, ερωτηθείς κατά πόσο θα καλούσε την ΠΣΕΜ σε διάλογο απάντησε πως «ο διάλογος με την οργάνωση των μαθητών έχει γίνει, τους έχω δει τον Δεκέμβριο».

«Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει διάθεση για διάλογο, υπάρχει μια άρνηση και μια θέση ότι δεν πρέπει να ισχύσει η νομοθεσία", ανέφερε και υπέδειξε ότι " τα περιθώρια για διάλογο είναι πολύ περιορισμένα».

Σχολιάζοντας τα πιο πάνω ο Γιάννης Λαπήθιος, ανέφερε πως «το Υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι προσπαθεί να μειώσει τον ρόλο του οργανωμένου μαθητικού κινήματος για ακόμη μια φορά. Δεν φτάνει το γεγονός ότι δεν μας κάλεσαν στο διάλογο, ο υπουργός λέει ότι οι εξεταζόμενοι δεν πρέπει να αποφασίζουν τον τρόπο εξέτασης ή να έχουν άποψη. Αυτό για εμάς χαρακτηρίζεται ως μια απαράδεκτη λογική. Με την ίδια λογική ούτε ο γονέας θα πρέπει να έχει άποψη».

Πρόσθεσε ότι κατηγορούνται από το Υπουργείο Παιδεία ότι «η συνάντησή τους δεν ήταν εποικοδομητική. Στο κάτω-κάτω εμείς τι ζητάμε; Ζητάμε την τροποποίηση της νομοθεσίας, με την κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος. Μ΄αυτό τον τρόπο δεν βάζουμε όρους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί εταίροι, έχουν απόψεις και προσεγγίσεις διαφορετικές που είναι όμως όλες βιώσιμες και οι οποίες επίσης αφορούν  τροποποιήσεις. Για να υπάρξουν αλλαγές πρέπει να υπάρχουν τροποποιήσεις, κάτι το οποίο ζητάμε και εμείς με την κατάργηση των τετραμήνων. Στην λογική του Υπουργείου μόνο η ΠΣΕΜ δεν έχει εποικοδομητική στάση.

Επιπλέον είπε ότι «το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε τότε είναι:"ας μας κρίνει η κοινωνία"».

Ερωτηθείς εάν μ΄αυτό τον τρόπο νοιώθουν παραγκωνισμένοι από το Υπουργείο Παιδείας, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, απάντησε «Φυσικά. Όταν μας λέει ότι είναι αχρείαστο να μεταφέρουμε την άποψή μας, τότε ναι νιώθουμε παραγκωνισμένοι. Όταν ήταν στα σκαριά το νομοσχέδιο, είχαμε μεταφέρει την θέση μας. Δεν είμασταν απόλυτοι τότε; Οι θέσεις μας αυτές διαφοροποιήθηκαν ελάχιστα από αυτές που δόθηκαν στον υπουργό τώρα».

«Στην ουσία ο υπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι στις 20 Δεκεμβρίου όταν συναντηθήκαμε, μας είχε πει ότι θα μας καλέσει για να καταθέσουμε τις θέσεις μας και γραπτώς την πρότασή μας. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ», εξηγεί.

Όσον αφορά τις σκέψεις για νέα πιθανά μέτρα, μετά την ολοήμερη αποχή τους από τα σχολεία, ο Γιάννης Λαπήθιος είπε πως «από τη στιγμή που δεν έχουν καλεστεί από το Υπουργείο Παιδείας, είναι έτοιμοι να λάβουν νέα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα