Πρόεδρος ΠΙΣ: Πειθαρχική έρευνα για αποδεδειγμένες καταγγελίες σε μέλη μας

Για την πορεία του ΓεΣΥ και τις καταγγελίες που έγιναν από τον Γενική Ελεγκτή μίλησε ο Πρόεδρο του ΠΙΣ, δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Αρχικά ο δρ Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι δύο χρόνια μετά γίνονται κάποιες διαπιστώσεις, ιδίως από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, «η οποία ανέδειξε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα σημεία στα οποία φαίνεται ότι αγγίζουμε αυτά για τα οποία προβληματιζόμασταν».

«Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να γνωρίζουμε ότι υπάρχουνε προβλήματα αυτό δεν σημαίνει

ότι είναι πολέμιοι του ΓεΣΥ  αυτοί που αναγνωρίζουν τα προβλήματα.

Όποιοι προβληματισμοί υπήρχαν, πάντα υπήρχαν ταυτόχρονα εισηγήσεις. Δυστυχώς αυτές οι λύσεις είχαν επισκιαστεί από επικοινωνιακούς ελιγμούς και αφηγήματα. Όταν έχουμε να κάνουμε με τη ζωή είναι αυτό που λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο γιατί χάνουμε ζωές».

Συνέχισε λέγοντας, «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε όλο τον σωστό μηχανισμό έτσι ώστε αυτή η έκθεση αλλά και η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσία, να εφαρμοστεί και να τηρείται πολύ πιστά ώστε να διαμορφώσουμε εκείνα που πρέπει να γίνουν ως λύσεις για να μπορέσουμε να σώσουμε το σύστημα».

«Στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έχουν εντοπιστεί κάποια θέματα που δεν αγγίζουν την σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας. Αυτό είχε ως τρανταχτό παράδειγμα την σύναψη συμβάσεων, που διαμορφώθηκε χωρίς την ύπαρξη θεσμοθετημένων κανονισμών που θα καθόρισαν τα κριτήρια ένταξης των νοσηλευτηρίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια νοσηλευτήρια με αυτά τα δεδομένα να έτυχαν άνισης μεταχείρισης και δεν εντάχθηκαν, αλλά εντάχθηκαν με άλλους δείκτες πιο προνομιούχους εν απουσία όλων αυτών των θεσμοθετημένων από τη νομοθεσία» είπε ο δρ Αγαθαγγέλου.

Κλείνοντας ανέφερε πως όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες καταστάσεις που αφορούν μέλη του ΠΙΣ εκεί θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες των εσωτερικών οργάνων και θα τύχουν της ανάλλαγης πειθαρχικής έρευνας.

Διαβάστε επίσης: Τσιντωνίδης: Ο ΟΑΥ εργάζεται πυρετωδώς για έλεγχο των καταχρήσεων στο ΓεΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα