Πρόεδρος: Κρίσιμη η εθελοντική προσφορά σήμερα

Τη μέγιστη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ανάδειξη και ενίσχυση του εθελοντισμού, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τα εγκαίνια της εκδήλωσης International Bazaar 2015, του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αποτελεί για τον ίδιο μεγάλο προνόμιο να εγκαινιάζει το International

Bazaar του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, το οποίο, όπως σημείωσε, έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον καταξιωμένες φιλανθρωπικές δραστηριότητες στον τόπο μας.

“Είναι μία σημαντική και πολύτιμη εμπειρία να βρίσκομαι ανάμεσα σε εσάς, τους ανθρώπους που κατέστησαν στόχο ζωής τους την προσφορά αγάπης προς συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Είναι ακόμη μία ευκαιρία με την παρουσία μου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπενθυμίσω πόσο κρίσιμη είναι στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η εθελοντική προσφορά”, είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνησή του στην ανάδειξη και ενίσχυση του εθελοντισμού, επισημαίνοντας πως για αυτό και διόρισε τον Γιάννη Γιαννάκη ως Επίτροπο Εθελοντισμού, για να συντονίσει την εθελοντική προσφορά και των μη κυβερνητικών οργανώσεων σε παγκύπρια κλίμακα. “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επένδυση στον εθελοντισμό αποτελεί επένδυση στην κοινωνική συνοχή”, είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνέχεια στο `Ιδρυμα, λέγοντας πως η πρωτοβουλία του Χρίστου και της Έλλης Ιωάννου ήταν πραγματικά πρωτοποριακή, καθώς από το 1980 που πήρε σάρκα και οστά αυτό το `Ιδρυμα, δεν υπήρχε καμία υποδομή στήριξης και φροντίδας των ενηλίκων ατόμων με νοητικά προβλήματα, καθιστώντας τα πολλές φορές θύματα της κοινωνικής προκατάληψης. Κοντά στον Στέλιο και την Έλλη Ιωάννου, συνέχισε, υπήρχαν πάντα άξιοι συνεργάτες και ειλικρινείς φίλοι, οι οποίοι ίδρυσαν το 1985 το Σύνδεσμο Φίλων του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως από της ιδρύσεώς του ο Σύνδεσμος Φίλων αποδείχθηκε ένας άξιος συμπαραστάτης του Ιδρύματος και πως ενδεικτική των άοκνων προσπαθειών του είναι και η ετήσια διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής, του International Bazaar.

“Από τα έσοδα αυτής της εκδήλωσης, που σήμερα έχω την τιμή να εγκαινιάζω, και με τη συμβολή πάντα της οικογένειας Ιωάννου ιδρύθηκαν επίσης οι ενταγμένες οικιστικές μονάδες για άτομα με ελαφρά νοητικά προβλήματα καθώς και η Στέγη Άγιος Χριστόφορος για άτομα μεγάλης ηλικίας”, είπε.

Ο Πρόεδρος τίμησε στη συνέχεια τα έξι ταλαντούχα και σπουδαία παιδιά που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους παγκόσμιους θερινούς Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, φέρνοντας μαζί τους έξι μετάλλια.

Τιμητικές πλακέτες έδωσε στη Θέκλα Δημητρίου που κέρδισε σε αγωνίσματα στίβου ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, στον Παναγιώτη Καγιά που κέρδισε σε αγωνίσματα στίβου ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια, στην Έλενα Πελεκάνου που κέρδισε στο bowling αργυρό μετάλλιο και στους Αντρέα Μαυρουδή, Παρασκευή Πελεκάνου και Αθηνόδωρο Σολωμού που συμμετείχαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα