Πρόεδρος Καταλονίας: Στόχος η αυτονόμηση του λαού μας

Αποσχιστικές αναταράξεις εκ νέου στην Ισπανία. Ανάδειξη στην προεδρία της Καταλονίας του αυτονομιστή Κάρλες Πουιγκντεμόντ, προκαλεί την οργή του Πρωθυπουργού της Ισπανίας ο οποίος προειδοποιεί πως δεν θα ανεχθεί καμία ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας του.

Ο Αρτούρ Μας μπορεί να αποτελεί πλέον παρελθόν από την προεδρία της Καταλονίας, ωστόσο ο διάδοχός του Κάρλες Πουιγκ-ντε-μόντ, έκανε ξεκάθαρο ότι ο μελλοντικός του στόχος είναι ίδιος.

«Πρώτος στόχος: η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτονόμησης του λαού μας. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική

διαδικασία, και είναι μια κολοσσιαία και άνευ προηγουμένου ευκαιρία στη σύγχρονη ιστορία μας».

«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε μέχρι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία», πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος της Καταλονίας, προκαλώντας την αναστάτωση του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος έσπευσε να τρίξει τα δόντια στους αποσχιστές.

Ο κ. Ραχόι είπε: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσει οποιαδήποτε απόφαση που να θέτει εν κινδύνω την ενότητα και την κυριαρχία και ν' αντίκειται στο νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αναλάβει μονομερώς απεριόριστες εξουσίες που παραβιάζουν και το νόμο και τη Δημοκρατία! Θα υπερασπιστώ τη Δημοκρατία για ολόκληρη την Ισπανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα