Πρόεδρος ΕΛΚ: "Η Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες"

Συνάντηση στο Προεδρικό είχε σήμερα ο Νίκός Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Τζόζεφ Ντολ, τον οποίον συνόδευε αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ντολ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «έχω έρθει στην Κύπρο για να υποστηρίξω τους φίλους μας του ΔΗΣΥ για τις εκλογές που έρχονται.

Το ΕΛΚ παρακολουθεί καθημερινά τα όσα συμβαίνουν στην

Κύπρο. Κοιτάζοντας τα στοιχεία και τις εξελίξεις, αυτό που γίνεται με αυτή την Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε πολύ σωστή κατεύθυνση. Γνωρίζω ότι οι Κύπριοι έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν μεγάλες προσπάθειες, αλλά πιστεύω ότι τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται σε όλες τις χώρες και στη δική μου χώρα επίσης. Αλλά είναι ο σωστός δρόμος".

Πιστεύω ότι αν κοιτάξουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, για παράδειγμα στην Ελλάδα και με την ψηφοφορία που υπήρχε αυτές τις μέρες στο Κοινοβούλιο, διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να έχουμε 36 διαφορετικές λύσεις στο πρόβλημα της χώρας».

Ο κ. Ντολ σημείωσε ότι «είμαι επίσης εδώ για να δω πώς προχωρούν τα πράγματα ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία. Για το ΕΛΚ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα: Θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τους κανόνες Εάν δεν υπάρξει σεβασμός στους κανόνες δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σχετικά με τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων. Εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες δεν θα μπορέσει να γίνει φιλελευθεροποίηση θεωρήσεων για την Τουρκία. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε αμφισβήτηση τους κοινούς κανόνες και δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο».

Επεσήμανε εξάλλου ότι τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία κατά της ελευθερίας του Τύπου «δεν είναι φυσιολογικά πράγματα».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με τη σειρά του, δήλωσε ότι το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα και ότι αποτελεί στήριγμα στους αγώνες του κυπριακού λαού.

Χαιρέτισε τις θέσεις αρχής που εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ ότι η Ευρώπη έχει κανόνες και δεν θα κάνει εκπτώσεις ούτε στη φιλεφελευθεροποίηση των θεωρήσεων εισόδου αλλά ούτε και στο άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων.

Θέλω να τονίσω επίσης ότι, με τη συμβολή του ΕΛΚ, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, όπως και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ, είναι ενεργός η συμμετοχή της ΕΕ για πρώτη φορά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, για να υποδεικνύουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές αρχές, υπάρχει ευρωπαϊκό κεκτημένο και δεν μπορεί η λύση του Κυπριακού να παρεκκλίνει από αυτές τις ευρωπαϊκές αρχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα