Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Θα δοθούν λύσεις στο πρόβλημα έλλειψης εργατικού δυναμικού
14:40 27/10/2021
- Πηγή: Sigma Live
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, αποδεικνύουν ότι η οικονομία του τόπου πάει πάρα πολύ καλά, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση θα δρομολογήσεις λύσεις.
Ο κ. Νεοφύτου επισκέφθηκε, το πρωί, τη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα, όπου συνομίλησε με βιομηχάνους για τα θέματα που τους απασχολούν και που, όπως είπε, εστιάζονται στην έλλειψη εργατικού δυναμικού και στην έλλειψη χώρων επέκτασης των εγκαταστάσεων τους.
«Αυτά τα δύο προβλήματα συναντώ σε όλους τους τομείς
Την ίδια ώρα, τόνισε πως πρέπει να βρούμε τρόπο για επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού, αφού «δεν μπορεί να στραγγαλίζουμε τις δυνατότητες της οικονομίας».
«Για χρόνια από το 2013 μέχρι και το 2018 είχαμε ένα πρόβλημα ανεργίας και ζήσαμε ανεργία που έφτασε το 2012-13, σχεδόν το 20%, ενώ σήμερα έχουμε το αντίστροφο πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε πως «δεν βρίσκει ο ξενοδόχος, δεν βρίσκει ο βιομήχανος, ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, δεν βρίσκει ο οποιοσδήποτε τομέας της οικονομίας, τα εστιατόρια, στο λιανικό εμπόριο, κόσμο για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, την αγορά».
Ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα έχει συναντήσεις με την Υπουργό Εργασίας και βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εσωτερικών, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση για επίλυση του ζητήματος.
Επίσης, πρόσθεσε, «και με την Υπουργό Εμπορίου και με τους αρμόδιους φορείς, πρέπει να βρούμε τρόπο να ικανοποιήσουμε τις πολύ πετυχημένες βιομηχανικές μονάδες, αυτές που έχουν τη δυνατότητα ακόμη και εξαγωγικού εμπορίου».
«Καλύτερα να έχουμε αυτά τα προβλήματα παρά όταν, πριν χρόνια, επισκεπτόμουν βιομηχανίες, διάφορους τομείς της οικονομίας, με τον κόσμο να νιώθει ότι δεν θα τα βγάλει πέρα, γιατί δεν είχαν δουλειές, δεν υπήρχε ζήτηση από την αγορά», συμπλήρωσε.
Σε παρατήρηση ότι αρκετοί επιλέγουν να μην εργαστούν αφού είναι λήπτες του ΕΕΕ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως το συγκεκριμένο επίδομα ήταν αναγκαίο και ήταν μια σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση, που έδωσε ένα δίχτυ προστασίας σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας «που δεν είχαν που την κεφαλήν κλίνη».
Σίγουρα, συνέχισε, θα πρέπει κάθε σύστημα να επαναξιολογείται και υπέδειξε ότι, αφενός δεν πρέπει να σταματήσουν τα κοινωνικά προγράμματα στήριξης, αφετέρου όμως, «πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το οποιοδήποτε πρόγραμμα της Κυβέρνησης δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης».
«Γι αυτό πρέπει να μπαίνουν δικλείδες ασφαλείας, κι αν υπάρχουν θέσεις εργασίας και κάποιος αρνείται να πάει να δουλέψει, θεωρώ ότι πρέπει το κράτος να αναπροσαρμόσει τις πολιτικές του», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι νέοι θα πρέπει να στρέψουν τον προσανατολισμό τους σε διαφορετικούς από τους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως κατανοεί τον κάθε γονιό που θέλει να αποκαταστήσει το παιδί του και θέλει μια δουλειά στο δημόσιο ή μια πολύ καλή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
«Στις κανονικές χώρες ο μέσος μισθός είναι πολύ ψηλότερος από το μέσο μισθό στο δημόσιο τομέα, άρα σε αυτό πρέπει να κάνουμε τη χώρα μας κανονική και με αυτό δεν υπονοώ ότι πρέπει να μειωθούν οι απολαβές στο δημόσιο τομέα, το ξεκαθαρίζω», ανέφερε.
Επίσης, συμπλήρωσε, θα πρέπει το κράτος να στηρίξει και να δώσει ευκαιρίες στους νέους «αυτά τα λαμπρά μυαλά», να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, γιατί δεν χρειάζεται σε μια οικονομία να είμαστε όλοι υπάλληλοι».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Keywords
συγκεκριμένο, επιδομα, κυπε, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, χωρες, αβερωφ, δουλεια, οικονομια, προγραμμα, υφεση, ωρα, ανεργια, βρισκεται, δυνατοτητα, δημοσιο, δικη, διχτυ, δωσει, ειπε, ελλειψη, επικοινωνια, εστιατορια, εσωτερικων, ιδια, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, μισθος, παιδι, προβληματα, προγραμματα, πρωι, συγκεκριμένο, δουλειες, χωρα, ιδιαιτερα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύεται η Μαριέττα Γιαννάκου – Σχεδόν ένα μήνα μετά την προσβολή της από κορονοϊό
- Φώφη Γεννηματά: Χέρι χέρι με τον Κώστα Μπακογιάννη στη Μητρόπολη η Ντόρα Μπακογιάννη
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Όταν ο Μανούσος Μανουσάκης γδύθηκε στους «Ψίθυρους καρδιάς»
- Συγκινημένη και υποβασταζόμενη η Ντόρα Μπακογιάννη στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά
- Εξάρχεια: Ο «κύριος με τα σουβλάκια» αποκαλύπτει - «Έγιναν όλα μπροστά μου»
- Τάνια Τρύπη – «Στο σπίτι μου δεν μπαίνει τίποτα νεκρό – Μόνο ζωντανά»
- Κηδεία Φώφη Γεννηματά: Συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη - Η μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά της Φώφης
- Ποιο εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό ως ενισχυτικό του Johnson & Johnson
- «Η γη της ελιάς»: Καθηλώνουν οι εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο
- «Εφυγες με το κεφάλι ψηλά»: Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι από τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Καθηγητικό χασάπικο από Θέμη (ΒΙΝΤΕΟ)
- Δανείζονται 28 εκατομμύρια ΤΛ για να πληρώσουν μισθούς
- Κούμαν: «Ο Αντσελότι μου έδωσε κουράγιο»
- Υπουργικό: Παραχώρηση υπηκοότητας στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι
- Οι νέοι διορισμοί που αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό
- Απρόοπτο με Αλεσάμι (Ανακοίνωση)
- Στήριξη προς τον Γρηγόρη για την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε!
- Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά (pics)
- Προβλήματα με οικονομικούς πόρους μη ποδοσφαιρικών σωματείων
- Υπεγράφη η στενότερη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Θα δοθούν λύσεις στο πρόβλημα έλλειψης εργατικού δυναμικού
- Αργεί το ντεμπούτο του Σέρχιο Ράμος
- Προσοχή: Επιτήδειοι πουλούν εικόνες στ’ όνομα ιερέα και της Αγ.Σκέπης
- Βιβλίο Νίκου Κ. Σιακόλα: Αφηγήσεις, Εμπειρίες, Διδάγματα
- Στήριξη προς τον Γρηγόρη για την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε!
- Δανείζονται 28 εκατομμύρια ΤΛ για να πληρώσουν μισθούς
- Προβλήματα με οικονομικούς πόρους μη ποδοσφαιρικών σωματείων
- Καθηγητικό χασάπικο από Θέμη (ΒΙΝΤΕΟ)
- Πώς είσαι σήμερα; Αξιολόγηση Ψυχικής Υγείας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κτηματολόγιο: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας
- Καταδίωξη στο Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 14χρονος Ρομά που οδηγούσε το κλεμμένο όχημα
- Θεσσαλονίκη: Διακοπές ΕΥΑΘ – Χωρίς νερό έμειναν 2 περιοχές
- Φώφη Γεννηματά: Μεσίστιες οι ελληνικές σημαίες σε Βρυξέλλες και NATO
- Σταρ του TikTok σκότωσε εν ψυχρώ την πρώην σύζυγό του - Την παρακολουθούσε μέσα από το iPad της κόρης τους
- Φώφη Γεννηματά: Ενταφιασμός δίπλα στον πατέρα της, Γιώργο
- «Τεχνολογία χωρίς Περιορισμούς» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
- Φώφη Γεννηματά: Συγκινεί 90χρονος παππούς που αφήνει ένα λουλούδι στο σπίτι της
- Μετρό Θεσσαλονίκης – Μέχρι τον Ιανουάριο παραδίδονται οι 18 συρμοί λέει ο Ταχιάος
- Νέα σύνθεση Δ.Σ. για την Ένωση Μαρινών Ελλάδας