Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά (pics)

Σε κλίμα συγκίνησης, η σορός της Φώφης Γεννηματά μεταφέρθηκε προ ολίγου από το παρεκκλήσι στη Μητρόπολη για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με το σύζυγό της να βρίσκεται εύλογα σε συναισθηματική φόρτιση. 

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ ο κόσμος φώναζε "αθάνατη" και πετούσε τριαντάφυλλα στο φέρετρο.

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής

Κωνσταντίνος Τασούλας , ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και απο την οικογένεια ο 17χρονος γιος της, Γιώργος ή ο σύζυγός της.

Διάχυτη ήταν από το πρωί η συγκίνηση στη Μητρόπoλη όπου πλήθος πολιτών, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν την Φώφη Γεννηματά.


Πολλά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά στα 57 της χρόνια και «έσπασαν» στο θέαμα του φέρετρου της που είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Μεταξύ άλλων, στο παρεκκλήσι έκαναν την εμφάνισή τους ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο Παύλος Χρηστίδης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.


Από πλευράς κυβέρνησης, εθεάθη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολύς κόσμος έχει έρθει από μακρινές περιοχές της χώρας στη Μητρόπολη, όπως η Κρήτη και η Χαλκιδική ακόμα και το Καστελόριζο. Μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, πολλοί πολίτες εξήραν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της εκλειπούσας. «Μαχήτρια», «άξια», «μητέρα», «σύντροφος», «αξιόλογος άνθρωπος» ήταν μόνο μερικά από αυτά που είπαν οι πολίτες που στήθηκαν στην ουρά για να την αποχαιρετήσουν.

Διαβάστε επίσης: Φώφη Γεννηματά: Το «αντίο» του ΚΙΝΑΛ με συγκινητικό βίντεο

Πηγή: ΣΚΑΙ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα