Πρόεδρος ΔΗΚΟ:Λύση μόνο εκείνη που θα επανενώνει τον λαό

Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας, στις κρίσιμες ώρες που κρίνεται η μοίρα του λαού και του τόπου μας, δεν έχουμε περιθώρια ούτε δικαίωμα περαιτέρω εκπτώσεων, μονομερών υποχωρήσεων και γενναιόδωρων προσφορών που οδηγούν σε απομάκρυνση από μια σωστή , λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού, ανέφερε στον επιμνημόσυνο λόγο του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού

κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στο ετήσιο μνημόσυνο του Χριστόδουλου Αρέστη Μαζαράκη που έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στις μάχες του αεροδρομίου Λευκωσίας και που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Μεσόγη.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως η εμμονή μας για αξιοπρεπή λύση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται από κανένα, είτε εντός , είτε εκτός Κύπρου, ούτε ως υπερβολική απαίτηση, ούτε ακραία επιδίωξη και σίγουρα ούτε απροθυμία για λύση, όπως είπε.

Δεν είναι, συνέχισε, άρνηση λύσης η απόρριψη μιας αναπηρικής διευθέτησης που εγγυάται τη παγίωση των διαχωριστικών τάσεων, δεν είναι άρνηση λύσης η κατάθεση προτάσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας θέσεις και την αποφυγή κινδύνων που μπορεί να προκύψουν στο ζωτικής σημασίας κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως πραγματική, ρεαλιστική σωστή και μόνιμη λύση, είναι μόνο εκείνη που θα επανενώνει στην πράξη το λαό και τη χώρα μας, θα προστατεύει τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα ολόκληρου του λαού , θα εμπεδώνει την ειρήνη, την ασφάλεια, την ευημερία και την προοπτική ενός καλύτερου και ελπιδοφόρου μέλλοντος.

Αναφερόμενος στον Χριστόδουλο Αρέστη Μαζαράκη ο κ. Παπαδόπουλος είπε, πως ο Χριστόδουλος ήταν , τότε, μόνο 23 χρόνων. Από δω και πέρα αρχίζει ανέφερε ο μεγάλος Γολγοθάς για την οικογένεια Μαζαράκη για την οποία ο θάνατος του Χριστόδουλου, τους ήταν άγνωστος μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2000, που έγινε η αναγνώριση των λειψάνων του ήρωα, τα οποία και παραδόθηκαν στην οικογένεια.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα στο προαύλιο του ναού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα