Πρόεδρος: Από την Τουρκία εξαρτάται το άνοιγμα κεφαλαίων

Αποκλειστικά από την Τουρκία εξαρτάται το άνοιγμα κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μάλτα.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χρστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει

τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές καταγράφονται στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο και στις κατά καιρούς αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι, η Τουρκία θα πρέπει να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, μια θέση που έτυχε στήριξης από όλα τα κράτη μέλη.

Σημειώνεται ότι ο ρόλος της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, βρισκόταν ανάμεσα στα κύρια θέματα συζήτησης της Άτυπης Συνόδου.

Χωρίς να παραγνωρίζεται ο, κατά γενική ομολογία, σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία στην αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η όποια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το θέμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και άλλες χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα, αναφέροντας συγκεκριμένα την Ιορδανία και το Λίβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα