Προεδρικές: Η μάχη για συσπείρωση και η εμπλοκή ΠτΔ στη διαδικασία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννος Κατσουρίδης ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα που έχουμε από τις θέσεις που εκφράζουν οι υποψήφιοι στις επισκέψεις που κάνουν σε διάφορες περιοχές αλλά και με τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε πως ο επόμενος μήνας θα κυλίσει με τις Προεδρικές να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα λόγω των Αρχιεπισκοπικών, φαίνεται δηλαδή ότι μπαίνουμε στον αστερισμό των Αρχιεπισκοπικών και οι Προεδρικές

εκλογές θα βρίσκονται για ένα χρονικό διάστημα στη σκιά που αυτό σημαίνει ότι και η προεκλογική εκστρατεία θα επηρεαστεί ως προς τον τρόπο που γίνεται.

«Αναμένω ότι θα γίνεται σε ένα άλλο διμέτωπο επίπεδο στην παρουσίαση θέσεων που βλέπουμε να ξεδιπλώνονται από όλους του υποψήφιους και το πιο οργανωτικό ή ψηφοθηρικό με τις επαφές που γίνονται σε προσωπικό επίπεδο, που γίνονται σε οργανωμένη βάση είτε από το κόμμα που στηρίζουν είτε από τα εκλογικά επιτελεία», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης ότι παρόλο που το ενδιαφέρον θα στραφεί στις Αρχιεπισκοπικές θεωρεί ότι είναι μία καλή περίοδος να συζητηθούν οι θέσεις των υποψηφίων για τι Προεδρικές εκμεταλλευόμενοι ότι και οι υποψήφιοι πλέον μπαίνουν στο παιχνίδι παρουσίασης θέσεων.

Κληθείς να σχολιάσει την εμπλοκή της Κυβέρνησης και του Προέδρου Αναστασιάδης, ανέφερε ότι υπάρχει ένα διπλό ζήτημα που στη μία διάσταση βρίσκεται το καθαρά ενδοκομματικό του ΔΗΣΥ, από όπου προέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γι' αυτό υπάρχει η πίεση της εμπλοκής και όχι απλά μιας δημόσιας στήριξης. Από την άλλη, ανέφερε, υπάρχει και το θεσμικό επίπεδο το οποίο καθιστά λίγο προβληματικό το να εμπλέκεται και να στρατεύεται με ένα πολύ έντονο τρόπο το κράτος διαμέσου της Κυβέρνησης είτε Προέδρου είτε Υπουργών υπέρ ενός υποψηφίου.

«Θεωρώ ότι εντάσσεται στην μάχη για συσπείρωση, την βλέπουμε από όλα τα στρατόπεδα, πρόκειται για μία κρίσιμη μεταβλητή για να διατηρηθούν νούμερα και να αυξηθούν και να δώσουν περισσότερες πιθανότητες στη μάχη του δευτέρου γύρου».

Κλείνοντας ανέφερε ότι όπως δείχνουν οι μετρήσεις μάχη ουσιαστικά θα έχουμε στη δεύτερη θέση, ποιος θα περάσει δηλαδή στον δεύτερο γύρο μαζί με τον κ. Χριστοδουλίδη που προπορεύεται. «Η πρώτη θέση φαίνεται να κλειδώνει ουσιαστικά και η δεύτερη θέση είναι στα όρια του στατιστικού λάθους».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα