Έντονο παρασκήνιο για την Προεδρία της Βουλής-Πώς αναμένεται να κινηθεί η ΕΔΕΚ

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ενώ αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, πραγματοποίησαν συνάντηση.

Διαβάστε επίσης: Προεδρία Βουλής: Απανωτές ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συνάντηση μεταξύ

των δυο πολιτικών αρχηγών ήταν πολύ τυπική, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε που να ανατρέπει τα μέχρις στιγμής δεδομένα.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες  η ΕΔΕΚ δεν προτίθεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Άντρου Κυπριανού για την Προεδρία της Βουλής. Φαίνεται ότι οι πληγές που άφησε ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ των δυο κομμάτων δεν μπορούν ξεπεραστούν επί του παρόντος. 

Μέχρι πριν από λίγο οι πληροφορίες ήθελαν τον Μαρίνο Σιζόπουλο να διεκδικεί την προεδρία της Βουλής στην πρώτη φάση και στην δεύτερη να στηρίζει είτε Νικόλα Παπαδόπουλο είτε Αννίτα Δημητρίου, με τις περισσότερες όμως πιθανότητες, να στηρίζει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Βέβαια ότι και αν αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα των κομμάτων, ξέρουμε ότι δεν αποκλείεται αύριο να δούμε εκπλήξεις καθότι το παρασκήνιο θα εξελίσσεται μέχρι και την ανάδειξη του Πρόεδρου της Βουλής.

Ειδικότερα σε αυτή την διαδικασία  όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε και την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια Κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.
Σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και της γραμματείας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, υπήρξε προς συζήτηση μια εισήγηση του ΑΚΕΛ, ώστε να αλλάξει η σειρά της διαδικασίας, κατά την υποβολή υποψηφιοτήτων, πρόκειται για απόφαση του 1985, όπου ξεκινά από το μικρότερο κόμμα και καταλήγει στο μεγαλύτερο.

Το ΑΚΕΛ εισηγείται να ξεκινά η διαδικασία από το μεγαλύτερο και να καταλήγει στο μικρότερο. Το ΔΗΚΟ διαφωνεί και επιθυμεί να συνεχίσει η διαδικασία ως έχει.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

Οργιώδες παρασκήνιο για τη εκλογή Προέδρου της Βουλής

Προκηρύχθηκε η θέση του ΓΔ της Βουλής – Ο μισθός και τα προσόντα

Keywords
Τυχαία Θέματα